"Puoli Suomea Kummolasta lähtien soitteli" – Timo Jutila ja Mika Saukkonen palasivat Hockey Nightin kuumottavimpaan tilanteeseen retrolähetyksen alla

Oranssit Hockey Night -takit ylle vielä kerran - studiossa Saukkonen ja Juti 8:31
Timo Jutila ja Mika Saukkonen palaavat selostamoon – yksi Hockey Night -ottelu jäänyt mieleen: "Puoli Suomea Kummolasta lähtien soitteli."

Mika Saukkonen ja Timo Jutila palaavat selostamoon C Moren retrolähetyksessä, kun Ilves ja Lukko kohtavat jääkiekon SM-liigassa torstaina. Hockey Nightista tuttu kaksikko kävi tunnelmoimassa paluuta ennakkoon MTV3:n Uutisaamussa.

Pääkuvan video: Timo Jutila ja Mika Saukkonen fiilistelivät paluutaan selostamoon ja ottivat kantaa muun muassa SM-liigan siirtoikkunan viime päivien vahvistuksiin Uutisaamussa torstaina. Lähetyksessä kuultiin myös värikäs tarina vuodelta 2003.  

Saukkonen ja Jutila selostivat edellisen kerran yhdessä huhtikuussa 2005, kun Kärpät juhli Suomen mestaruutta. 

Myös kaksikon värikkäin yhteinen muisto liittyy Kärppiin. Jutila nostaa välittömästi esiin Tapparan ja Kärppien välisen kolmannen finaalin 6. huhtikuuta 2003, kun häneltä kysyy ikimuistoisimmasta Hockey Night -kokemuksesta.

– Ehdottomasti Oulussa. Formulat alkavat klo 20.00. Jatkoaika. Siirrytäänkö maksukanavalle, ollaanko pääkanavalla? Jumankauta, mikä show siellä oli! Jutila muistelee Tapparan mestaruusjuhliin päättynyttä ottelulähetystä. 

Finaalisarjan kolmas ottelu venyi jatkoeriin ja MTV:n televisioima Brasilian GP puski päälle. Sade kuitenkin lykkäsi F1-kisan alkua, mikä oli siunaus kiekkofaneille.  

– Sitten (Esa) Pirnes teki maalin. Se lähetys loppui siihen ja siitä mentiin suoraan Brasiliaan. Jos ei olisi tullut sadetta, niin (ottelun loppu) ei olisi tullut suorana. Se oli semmoinen sirkus!

Saukkonen muistelee, että kyseinen ottelu alkoi klo kello 15, joten kiekkolähetys oli erittäin pitkä. 

– Varmaan puoli Suomea (Kalervo) Kummolasta lähtien soitteli, että älkää nyt herrantähden keskeyttäkö sitä lähetystä, kun oli vaara, että...siihen aikaan oli periaatteessa sopimuksen mukaan mentävä formuloihin, Saukkonen kertaa. 

– 1,6 miljoonaa katsojaa, mikä oli siihen aikaan ja edelleenkin aika kova luku, selostaja summaa. 

Hockey Night Retro -lähetys käynnistyy torstaina kello 18.00 Sub-kanavalla ja C Moressa. Illan ottelu Ilves-Lukko starttaa kello 18.30. 

Lue myös:

    Uusimmat