Kuumimmat F1-kuskit juuri nyt: seesteinen Kimi ja haastaja-Valtteri

Juuri tällä hetkellä, Australian ensimmäisen harjoituspäivän jälkeen, Lewis Hamilton on selvästi kuumin F1-kuljettaja.

MAINOS

Australian F1-viikonloppu C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 04.55, aika-ajo klo 07.55
Sunnuntai: Australian GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 06.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

C Moren Niki Juusela, Ossi Oikarinen ja Matti Nyrhinen rankkasivat kuljettajat tämän hetken top5-listalle. Lista on siis mielipiteisiin perustuva kuntopuntari ja samalla ennakkonäkemys Australian kisaan.

Suomalaiset kuljettajat ovat Australian aika-ajoon ja kisaan lähdettäessä haastajien asemassa.

Valtteri Bottas ei saanut täydellistä alkua Mercedeksellä, mutta nyt on ajettu vasta harjoituksia.

1. Lewis Hamilton, Mercedes

Raaka kokemus ja nälkäinen viime vuoden niukan tappion jälkeen. Lewis vain on se jätkä, joka pitää hakata, jos haluaa olla mestari tänä vuonna. Ja mitä Australiaan tulee: perjantain nopein aika, varmin jannu radalla eikä tehnyt virheitä. Hamilton oli juuri niin hyvä kuin pitikin, eli vastasi huutoon. On todella vaikea voitettava.

2. Sebastian Vettel, Ferrari

Vetteliltä odotetaan paluuta huipulle, niihin parhaisiin vuosiin. Toiveena on, että Ferrarin suorituskyky olisi parantunut ja alkaisi näkyä vanhaa hyvää Vetteliä. Tänään kasvoilla näkyi kiima heti ensimmäisessä sessiossa, vaikka tuli teknisiä vikoja. Hän on hyvin fokusoituneen oloinen kaikessa tekemisessään. Ja jos kiilaa Australiassa kovien Mersujen väliin, se tarkoittaa, että jatko on hyvä.

3. Max Verstappen, Red Bull

Ei päässyt vielä näyttämään kynsiään, mutta Red Bullin odotettua heräämistä nähtiin. Oli lyhyemmillä vedoilla kovemmalla renkaalla vain kolmisen kymmenystä tallikaveri Daniel Ricciardon perässä. Sijoitus kolmantena pohjaa osittain viime kauden nosteeseen ja vuoden kypsymiseen, siksi hän on Red Bull -kuskeista korkeammalla. Ricciardo oli lähellä murtautumista top5:een.

4. Valtteri Bottas, Mercedes

Jos häviää puoli sekuntia tallikaverille, se ei kerro koko totuutta, mutta Valtteri on haastajan asemassa. Tänään oli kolmossektorissa vähän hakemista, mutta Valtteri on tuloillaan. Hamiltonin itseluottamuksen horjuttaminen ei vielä onnistunut, mutta tämä oli vasta yksi kierros. Fakta on kuitenkin se, että sunnuntain kisassa Bottaksen on oltava kolmen parhaan joukossa, jos vain pelit kestävät.

5. Kimi Räikkönen, Ferrari

Kokonaisuutena testit ja Australian avauspäivä ovat näyttäneet, ettei Räikkösellä ole mitään hämminkiä, vaan hän on seesteisessä tilassa. Edelle menivät molemmat Mercedekset ja tallikaveri. Kimiltä odotetaan nyt hyvää aika-ajoa, ja sillä näyttöä siitä, missä mennään. Tänään oli vielä pikku probleemaa, mutta huomiselta odotetaan parempaa päivää. Viime vuoden loppupuoliskon Kimi kepitti Vetteliä aika-ajoissa, sen jatkaminen on todella haastavaa. Tietysti suomalaisena sitä toivomme, mutta Vettelin vahva fokus tekee hommasta entistä vaikeampaa.

Lue myös:

    Uusimmat