Mainos

Kuumailmapalloilija Fossett pelastettiin

Ranskalainen sotilaskone poimi miljonääriseikkailijan merestä.

Ranskalainen sotilaskone on pudottanut pelastuslautan amerikkalaiselle mereen pudonneelle kuumailmapalloilijalle, kertoo radioasema ABC. Radion mukaan Fossettiin nähtiin kiipeävän pelastuslautalle. Mereen putoaminen lopetti kuumailmapalloilija Steve Fossettin neljännen maailmanympärilentoyrityksen.

Fossettin maassa oleva lennonjohtokeskus ilmoitti sunnuntai-iltana, että ilmapallo oli illansuussa lopettanut sijaintitietojen lähettämisen ja että aluksen hätälähetin oli käynnistynyt. Maailmanympärilentoa yrittävä Fossett oli tuolloin 800 kilometrin päässä Australian itärannikolta ja 800 kilometriä luoteeseen Uudesta-Kaledoniasta.

Fossett, 54-vuotias seikkailijamiljonääri, nousi kuumailmapallollaan "Solo Spiritillä" 7. elokuuta Mendozan jalkapallostadionilta Argentiinasta kiertääkseen ensimmäisenä ihmisenä maailman kuumailmapallolla. Fossettista on jo ehtinyt tulla ensimmäinen Etelä-Atlantin ja Intian Valtameren ylittänyt kuumailmapalloilija . Hän ohitti lauantaina puolimatkan ja rikkoi pituuslentoennätyksen - 16576 kilometriä - jonka hän teki toisella yrityksellään tammikuussa 1997.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.