"Kuuma sotku roskispalossa junaturman keskellä – historian hirvein väittely": Yhdysvaltalaismedia käytti kaikki kauhistelusanansa Trumpin ja Bidenin yhteenotosta

1:43
Trumpin ja Bidenin vaaliväittelystä tuli riitaisa näytös – katso kooste

Yhdysvaltalaismedia käytti kaikki mahdolliset kauhisteluadjektiivinsa arvioidessaan Donald Trumpin ja Joe Bidenin ensimmäistä vaaliväittelyä.

– Aivan täysin hirveä väittely, otsikoi CNN etusivunsa aamulla Suomen aikaa.

Uutiskanava ABC puolestaan spekuloi, että väittely saattoi olla Yhdysvaltain historian surkein. Puolitoistatuntisessa debatissa tunteet kuohuivat heti alussa ja etenkin Donald Trump syyllistyi puhumaan sekä Bidenin että keskustelun moderointia yrittäneen Fox Newsin Chris Wallacen päälle.

CNN:n konkaritoimittaja Jake Tapper tiivisti keskustelun virkkeeseen, joka lienee kuvaavampi englanniksi kuin suomeksi käännettynä.

– That was a hot mess inside a dumpster fire inside a trainwreck.

Suomeksi siis jotakuinkin puhutaan sekavasta kiehuvasta sotkusta, joka oli keskellä roskapaloa valtaisan junaonnettomuuden keskellä.

Myös Tapper kuvailee väittelyä huonoimmaksi, jonka hän on koskaan nähnyt.

– Kyseessä oli pyhäinhäväistys, ei väittely lainkaan, Tapper jatkoi.

Toinen CNN:n kommentaattoreista, Van Taylor, nosti esiin Trumpin puheista vain yhden asian, mutta kolmesti.

– Donald Trump ei tuominnut valkoista ylivaltaa. Yhdysvaltain presidentti ei tuominnut valkoista ylivaltaaa. Armeijan ylipäällikkö ei tuominnut valkoista ylivaltaa Yhdysvalloissa, Taylor kauhisteli.Näin MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen ja toimittaja Tuomo Hyttinen arvioivat vaaliväittelyä.

8:13

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja