Mainos

Kurvikas nainen on hoikkaa älykkäämpi

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan muodokkaat naiset ovat älykkäämpiä kuin laihemmat.

BBC News uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan kurvikkaat ja muodokkaat naiset ovat älykkäämpiö kuin laihemmat naiset. Yhdysvaltalaistutkimuksessa testattiin 16 000 naista ja heidän kognitiivisia kykyjään. Muodokkaat naiset pärjäsivät laihoja paremmin.

Tulokset osoittivat myös, että kurvikkaiden lapset olivat yleensä älykkäämpiä kuin muiden naisten lapset. Ratkaisevaa tutkimuksen mukaan oli lantion- ja vyötärönympäryksen välinen ero. Mitä suurempi ero oli, sitä paremmin nainen pärjäsi testissä, kertoo BBC News.

Tutkijat pohtivat, että syynä voi löytyä lantionseudulle kerääntyvästä omega-3-rasvahaposta, jota pidetään erittäin tärkeänä aivojen kehityksen kannalta.

Tutkimus myös saattaa tarjota uusia näkökulmia sille, miksi miehet usein suosivat kurvikkaita naisia. Taustalla voi siis olla miehen halu saada sekä älykäs nainen että älykkäitä jälkeläisiä.

Tutkimuksen tuloksia on kuitenkin kritisoitu. Newcastlen yliopiston professori Martin Tovee sanoi BBC:lle, ettei yhteyttä rasvakertymän ja älykkyyden välillä voida pitää näin yksiselitteisenä, eikä asiaa voi irrottaa muista vaikuttavista tekijöistä, kuten yhteiskuntaluokasta tai ruokavaliosta.


Helmi on nyt myös Facebookissa – liity faniksi!

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shuttestock

Lähde: BBC News

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.