Kurt Cobain menehtyi 27 vuotta sitten – FBI julkaisi yllättäen raportin yhteydenotoista, joiden mukaan kuolema ei ollutkaan itsemurha

Kurt Cobain löydettiin kuolleena tasan 24 vuotta sitten 1:08
Kurt Cobain löydettiin kuolleena asunnostaan 27-vuotiaana – näin grunge-tähden lyhyt elämä eteni. Video on vuodelta 2018, jolloin Cobainin kuolemasta tuli kuluneeksi 24 vuotta.

FBI on saanut vuosien mittaan useita yhteydenottoja liittyen Nirvana-nokkamies Kurt Cobainin kuolemaan.

Yhdysvaltojen keskusrikospoliisi FBI julkaisi huhtikuussa raportin liittyen Nirvana-yhtyeen edesmenneeseen laulaja-kitaristi Kurt Cobainiin, jonka kuolemasta tuli 5. huhtikuuta kuluneeksi 27 vuotta. Cobain oli kuollessaan 27-vuotias. 

Cobain menehtyi kotonaan Seattlessa tehtyään itsemurhan. Tuolloin Seattlen poliisilaitos tuli tutkinnassaan siihen lopputulokseen, että Cobainin kuolinsyynä oli itse aiheutettu ampumahaava. Tätä teoriaa tuli vahvasti myös itsemurhakirje, joka löytyi muusikon kotoa. 

FBI:n julkaisemassa uudessa, kymmensivuisessa raportissa on muun muassa kaksi kirjettä henkilöiltä, jotka uskovat Cobainin kuolema ei ollut itsemurha, vaan murha, kertoo Billboard. Henkilöiden nimet on poistettu raportista. 

Toisessa kirjeessä pohdittiin, että Cobainin puolisolla Courtney Lovella olisi ollut tekemistä Cobainin kuoleman kanssa. Toisessa puolestaan esitettiin, että Cobainin oletetusta itsemurha-aseesta ei löytynyt sormenjälkiä sekä osa Cobainin kirjeestä olisi kirjoitettu erilaisella käsialalla. 

FBI lähetti kummallekin osapuolelle identtiset vastaukset, joissa kiitettiin huolenpidosta Cobainin kuolemaa koskien. Virallisissa vastauksissa kuitenkin todettiin, että Cobainin kohtalo pysyttelee FBI:n näkemyksen mukaan yhä itsemurhana, sillä kirjeissä ei ollut esitetty niin relevanttia uutta tietoa, että tapauksen tutkinta olisi avattu uudestaan. 

Cobainin kuoleman yllä on liikkunut salaliittoteorioita vuosikausien ajan, ja FBI on saanut muutenkin useita yhteydenottoja siihen liittyen. Losangelesilainen yksityisetsivä sekä entinen apulaissheriffi Tom Grant on muun muassa kertonut olevansa sitä mieltä, että Cobainin kuoleman julistaminen itsemurhaksi oli aikanaan hätäinen ratkaisu, joka tehtiin, sillä tapaukseen liittyi paljon epäjohdonmukaisuuksia. Cobainin vaimo Courtney Love palkkasi Grantin aikoinaan ollessaan huolissaan miehensä hyvinvoinnista. 

Lue myös:

    Uusimmat