Kurpitsayllätys 29.10.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

1 keskikokoinen kurpitsa
800 g naudan suikalelihaa
tai jauhelihaa
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1-2 chilipaprikaa
5 eriväristä paprikaa
3 tl sokeria
3 tl yrttisekoitusta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 prk tomaattimurskaa
3 dl tomaattimehua
2 pakastepussia vihreitä papuja

Pese kurpitsa, leikkaa hattu irti ja koverra sisus pois. Säästä sisus kurpitsasosetta varten. Kypsennä jauheliha suuressa pannussa, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, hienonnettu chili ja suikaloidut paprikat. Kuullota hetki ja mausta. Kaada joukkoon nesteet ja pilkotut pavut.
Kaada kastike kurpitsan sisään ja laita hattu päälle. Kypsennä kurpitsaa vielä uunissa 180 asteessa 2,5-3 tuntia. Jos teet ruoan jauhelihasta kypsennysajaksi riittää tunti. Voit halutessasi laittaa pataan ennen uuniin laittoa 2,5 dl kypsentämätöntä riisiä, lisää silloin myös tomaattimehun määrä kaksinkertaiseksi. Riisin kanssa kypsennysaika on 2,5-3 tuntia.
Jos haluat kauhuperunoita voit värjätä perunalohkot mustiksi karamellivärillä. Keitä perunalohkot karamellivärillä värjätyssä vedessä, mausta lohkot ja laita vielä uuniin 225 asteeseen kypsentymään. Myös musta pasta sopii Halloweenina tarjottavaksi, sitä saa kaupasta valmiina tai sitten pastan voi värjätä myös mustalla karamellivärillä.

Lue myös:

    Uusimmat