Kurkkaa laukkuun! Hollywoodin huippukuvaaja kertoo MTV Uutisille, minkälaisella kamerasetillä pärjää tilanteessa kuin tilanteessa

Kurkkaa ammattikuvaajan laukkuun! Tällaisella kokoonpanolla kuvataan ökyrikkaiden koteja Los Angelesissa 5:15
Kurkkaa ammattikuvaajan laukkuun! Huippukuvaaja kertoo, mitä aloittelevan kuvaajan laukusta pitää löytyä.

Hartwall Arenan ravintoloiden uuden ilmeen parissa työskentelevä Hollywood-kuvaaja kertoo, mitä huippukuvien ottaminen vaatii.

42-vuotias Marcelo Lagos kuvaa työkseen Los Angelesissa kiinteistöjä, joihin vain harvoilla on varaa.

Lagos on käynyt räpsimässä kuvia useiden maailmankuulujen julkkisten myytävistä kiinteistöistä. Näihin julkkiksiin lukeutuvat muun muassa Jeremy Piven, James Gunn sekä Jane Seymour.

MTV Uutiset haastatteli Lagosia lokakuussa, jolloin hän kertoi oman elämäntarinansa sekä miten päätyi unelmiensa ammattiin.

Intohimoisesti työhönsä suhtautuva Lagos tietää, että Hollywoodissa hänen asiakkailleen kelpaavat vain kuvista parhaat. Hänen työnsä jälki pitääkin olla sen mukaista.

– En vain mene asuntoon, kuvaa sitä ja ota rahoja mahdollisimman nopeasti. Teen kaikessa rauhassa, analysoin otoksia ja mietin, mikä voisi olla se täysosuma, joka myy paikan, Lagos kertoo.

"Kuvanlaadusta ei voi tinkiä, vaikka työ olisi kuinka pieni"

Mutta miten alalle voi päästä ja minkälaisia ominaisuuksia huippukuvaajan työ vaatii? Lagosin mukaan aloittelijan on tärkeää ymmärtää, että kuvaaminen vaatii sekä aikaa että paneutumista.

– Sinun täytyy olla valmis tekemään pitkiä päiviä. Joskus sinun pitää viettää tontilla aikaa koko päivä, sillä omistajat haluavat kuvia myös ilta-aikaan. Sinun täytyy olla luotettava ja saatavilla, Lagos kertoo.

Työnjälki onkin Lagosin mukaan se asia, mikä toimii ponnahduslautana uusille työkeikoille. Siitä jos jostain asiakkaat ovat valmiita maksamaan.

– Kuvanlaadusta ei voi ikinä tinkiä, vaikka työsi olisi kuinka pieni. Laadukas jälki tuottaa sinulle lisää asiakkaita, Lagos kertoo.

Marcelo Lagos esittelee yläpuolelta löytyvällä videolla omaa kuvauskalustoaan. Katso videolta minkälaisella kameravarustuksella hän tekee työtään Hollywoodissa!

Lue myös:

    Uusimmat