Mieletön tarjous vei Marcelon ökyrikkaiden luottokuvaajaksi Hollywoodiin – avautuu MTV Uutisille erikoisesta työstään julkkisten kanssa: "Ei ylärajaa budjetille"

Marcelo Lagos valokuvaa Los Angelesissa luksusasuntoja, joiden hinnat ovat tähtitieteellisiä.

Kun Hollywood-tähti päättää laittaa talonsa myyntiin, pirisee usein 42-vuotiaan kuvaajan, Marcelo Lagoksen puhelin.

– Tavallisesti on agentti, joka tapaa minut. Agentti tulee luokseni ja sanoo, että olisi tällainen kuuluisa talo. Sitten agentti antaa minulle koodin, jolla pääsen asunnon sisälle, Lagos kertoo.

Lagoksen tehtävä on ottaa myytävistä luksustaloista houkuttelevia valokuvia, jotta potentiaalinen ostaja kiinnostuu niistä.

Työ vaatii omistautumista, aikaa sekä aivonystyröitä, sillä Los Angelesin arvokiinteistöjen myyjille kelpaavat vain parhaat valokuvat.

– En vain mene asuntoon, kuvaa sitä ja ota rahoja mahdollisimman nopeasti. Otan aikani, analysoin otoksia ja mietin, mikä voisi olla se täysosuma, joka myy paikan.

Unelmareissu Kreetalle kirkasti Lagosin uran suunnan

Ennen muuttamistaan Los Angelesiin chileläinen teki valokuvaustöitä muun muassa muodin ja urheilun parissa.

Luksusasuntoja hän päätyi kuvaamaan sattumalta erään kontaktin kautta, joka ehdotti miehelle uskomattomalta kuulostanutta työkeikkaa.

– Eräs useita luksuskiinteistöjä omistava nainen kertoi, että siellä olisi iso kartano Kreetan saarella jota pitäisi kuvata. Hän ei pystynyt maksamaan keikasta minulle mitään, mutta saisin valokuvat otettuani oleskella kartanossa kaksi viikkoa ja ottaa kaverini mukaan. Oli kesä ja se kuulosti mielettömältä.

Lagos tarttui tilaisuuteen ja lähti vaimonsa kanssa Kreetan saarelle merimaiseman äärelle.

Reissulla ajatus uudesta työstä kirkastui.

– Ajattelin silloin, että tätä voisin tehdä elääkseni. Paikka sytytti minussa intohimon luksusasuntojen kuvaamiseen.  

Lagosin Kreetan kuviin oltiin tyytyväisiä ja onnistunut kuvauskeikka poiki luonnollisesti hänelle lisää kontakteja. Mies muutti Lontooseen.

Pian hän tajusi, että hommat rullaavat jo niin hyvin, että on luonnollista lähteä tavoittelemaan isompia keikkoja – minne muuallekaan kuin Yhdysvaltoihin.

– Hyvä asia Los Angelesissa kuvaamisessa on se, että että siellä ei oikeastaan ole ylärajaa budjetille. Kaikessa on kyse siitä, kenen asuntoa kuvaat ja kuka lähettää sinut kuvaamaan asuntoa.

Ökytalo ei ole miljooniensa arvoinen ilman täydellistä maisemaa

Olohuone, keittiö, kylpyhuone, uima-allas, terassi, makuuhuone, piha.

Kaikkien edellä mainittujen pitää näyttää mahdollisimman houkuttelevalta, jotta joku voi sijoittaa asuntoon Los Angelesissa miljoonia dollareita.

Lagos on kehittänyt kuvaamiseensa oman tyylin, jolla hän saa jokaisen talon parhaat puolet esiin.

– Normaalisti kun otat kuvaa iPhonella, talon sisällä näyttää pimeältä, eikö vain? Pystyn kontrolloimaan sitä omalla tekniikallani ja se on avain. Käyttämäni tekniikka saa asiakkaat haluamaan vain minut.

Lagos kertoo, että luksusasuntojen tärkein myyntivaltti on kuitenkin maisema. Hänen mukaansa kiinteistöalalla Los Angelesissa puhutaankin usein "miljoonan dollarin maisemasta".

– Se voi olla esimerkiksi meren, vuorien tai kaupungin näkymä. Sitä kutsutaan miljoonan dollarin näkymäksi. Asunto voi olla arvokas vain näkymiensä ansiosta. Välittäjien, agenttien ja omistajien päätavoite on yrittää ikuistaa se maisema.

Yhteistyötä Hollywood-tähtien kanssa

Vuosien saatossa Lagos on valokuvannut useita Hollywood-tähtien ökytaloja.

Miehen kuvia ovat tilanneet muun muassa elokuvaohjaaja James Gunn sekä näyttelijät Jane Seymour ja Jeremy Piven.

Lagos kertoo yläpuolelta löytyvässä MTV Uutiset Liven lähetyksessä, miten erikoinen tapaaminen TV-sarja Entouragestakin tutun näyttelijän, Jeremy Pivenin kanssa sujui.

Katso miehen haastattelu Hartwall Areenalla yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat