Kurkista United Brotherhoodin kerhotilaan: Tältä näytti liivijengin olohuoneessa poliisin salakuvissa – vieraat kommunikoivat paperilapuilla, jotka tuhottiin heti

0:51
Katso kuvat kerhotilasta videolta!

Maanantaina julkiseksi tullut suurta United Brotherhood -rikostutkintaa koskeva poliisin esitutkintamateriaali antaa kurkistuksen liivijengin kulisseihin. Esitutkintamateriaaliin kuuluu runsaasti kuvia jengin kerhotiloista.

KRP tarkkaili kerhon Tuusulassa sijainnutta kerhotilaa ja kerhoon kuuluvia henkilöitä keväästä 2018 alkaen. Poliisi oli asentanut piilokameroita muun muassa kerhotilan ulkopuolelle, mutta myös teollisuushallin sisälle katon rajaan.

Poliisin salaa tallentamissa kuvissa näkyy muun muassa, miten tiloissa vierailleet henkilöt kommunikoivat paperilapuille kirjoitetuilla viesteillä, jotka tuhottiin keskustelun päätteeksi. Lappuja poltettiin ja esitutkintamateriaalin mukaan jopa syötiin, jotta ne eivät päätyisi ulkopuolisten käsiin.

Esitutkintamateriaaliin kuuluvissa kuvissa näkyy myös, miten kerhotilalla käsiteltiin rahaa ja aseita.

Tilat oli poliisin kuvien perusteella koristeltu erilaisella jengirekvisiitalla. Kerhohuoneen seinille oli maalattu kerhon tunnukset ja ripustettu erilaisia nahkaliivejä. Liivien alle oli kirjailtu iskusanat ”Ystävyys, lojaalius, kunnioitus ja veljeys”.

Kerhon olohuoneeseen oli myös rakennettu baaritiski.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miltä kerhotilalla näytti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja