Kuopion tragedia järkytti KalPan toimitusjohtajaa: "Seuran puolella on opiskelijoita kyseisessä oppilaitoksessa" – illan SM-liigaottelussa hiljainen hetki

Kuopion epäilty hyökkääjä oli varustautunut sekä terä- että ampuma-aseella – tämä kaikki tiedetään nyt 12:08
MTV Uutiset Live: Kuopion epäilty hyökkääjä oli varustautunut sekä terä- että ampuma-aseella – tämä kaikki tiedetään nyt.

Savon ammattioppilaitoksen tiloissa tiistaina tapahtunut kouluisku on koskettanut syvästi kuopiolaisia. Jääkiekon SM-liigaseura KalPa huomioi tragedian uhreja illan Ässät-ottelussa. 

Iskussa loukkaantui kymmenen ihmistä, joista yksi oli epäilty tekijä. Koulun tiloista löytyi myös yksi vainaja.

KalPa muistaa ja kunnioittaa päivän tapahtumien uhreja ja heidän omaisiaan hiljaisella hetkellä ennen Ässät-ottelun alkua.

KalPan toimitusjohtajan Toni Saksmanin mukaan ottelun siirto ei ollut kuitenkaan vaihtoehtona.

– Emme ole sellaista pohdittu, koska tuli aika nopeasti tieto, että oli yksittäinen tekijä ja tekijä oli otettu kiinni, joten emme käyneet sellaista (mahdollisuutta) läpi. Itse asiassa emme uutista itse huomattu ollenkaan, vaan sitten kun huomattiin se, oli tuo tieto tiedossa. Ei tarvinnut sen takia miettiä, koska se näyttäytyi meille päin enemmän siltä, että se oli yksittäinen järjetön teko ja tilanne oli ohi ja poliisin hallinnassa, Saksman kertoo MTV Urheilulle ja jatkaa:

– Mutta kun sattui tällaiselle alueelle, jossa onneksi on äärimmäisen harvinaista tällainen, totesimme, että kun oli valitettavasti ainakin yksi kuolonuhri, otetaan hiljainen hetki pelin alkuun. Haluamme sitä kautta huomioida illalla päivän tapahtumat.

KalPan joukkueessa on monia Kuopiossa syntyneitä pelaajia. Saksmanilla ei ollut vielä tietoa siitä, miten joukkueen sisällä uutiset on otettu vastaan.

– Kun tuollaista sattuu, joka koskettaa monia ihmisiä, on ihan varma, että organisaation ja junioriorganisaation puolelta löytyy ihmisiä, jotka tuntevat tai tietävät ihmisiä, joita tapahtumat jollain tavalla on koskettanut. Kyllähän tuo tulee varmasti puhuttamaan lähitulevaisuudessa.

– Seuran puolella on opiskelijoita kyseisessä oppilaitoksessa, joten ihan varmasti siellä on ollut tuttuja jollakin tavalla. Se, missä roolissa, siitä ei ole minulla vielä tietoa. Varmasti on henkilöitä, joilla on jollakin tavalla ollut tuttuja, Saksman jatkaa.

Saksmania uutiset tapahtuneesta järkyttivät. 

– Onneksi näihin ei ole Suomessa tarvinnut tottua, että tämä olisi jollakin lailla jokapäiväistä. Ja sitten, kun se sattuu kuitenkin tutuissa paikoissa, missä on itsekin tullut käytyä, niin eihän tuollaista toivoisi, ettei noita tulisi koskaan vastaan tai sattua edes lähellekään. Kyllähän nämä ovat aina voimakkaasti koskettavia uutisia.

KalPa-Ässät ottelu alkaa kello 18.30. 

Lue myös:

    Uusimmat