Kuolleeksi luullun irakilaismiehen tapauksessa uusi käänne: Nyt KRP vaatii vangittavaksi teosta epäillyn naisen ex-miestä

Poliisi epäilee: Surmatuksi väitetty irakilaismies onkin elossa – saiko Suomi langettavan ihmisoikeuspäätöksen väärin perustein? 1:09
Poliisi epäilee: Surmatuksi väitetty irakilaismies onkin elossa – saiko Suomi langettavan ihmisoikeuspäätöksen väärin perustein?

Keskusrikospoliisi (KRP) vaatii vangittavaksi miestä, jota epäillään törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä kuolleeksi luullun irakilaismiehen tapauksessa. Mies on saman rikosepäilyn johdosta aiemmin vangitun naisen entinen aviomies.

Vuonna 1984 syntynyt mies otettiin kiinni Espoossa toissa päivänä. Aiemmin on jo vangittu vuonna 1996 syntynyt nainen samoista rikoksista epäiltynä. Nainen on Irakissa ammutuksi väitetyn miehen tytär.

MTV Uutisten tietojen mukaan vuonna 1984 syntynyt mies on vuonna 1996 syntyneen naisen lasten isä, ja heidän avioeroprosessinsa on kesken. Kaksikko on käynyt oikeutta kahden lapsensa huoltajuudesta.

Rikoskokonaisuudessa on kyse siitä, että Suomi sai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta viime vuonna langettavan tuomion. Silloisten tietojen mukaan Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies olisi surmattu kotimaassaan Irakissa pian paluunsa jälkeen. Sittemmin KRP on epäillyt, että mies olisikin elossa ja asiaa koskevat asiakirjat olisivat väärennöksiä.

Lue myös:

    Uusimmat