Kuntoiluvinkit sohvaperunalle

Laiskan ihmisen kiinnostus liikuntaan lopahtaa usein nopeasti. Julkkisten kuntovalmentaja David Kirsch paljastaa, kuinka motivaatio on mahdollista säilyttää.

Sohvaperunan kuntoiluinnostus lopahtaa usein liian korkeisiin tavoitteisiin. Kun tuloksia ei synny hetkessä, halu vääntäytyä lenkkipolulle hiipuu. Julkkisten kuntovalmentajan David Kirschin vinkeillä laiskakin ihminen pitää motivation kuntoiluun yllä, Dailymakeover.com kertoo.

Aseta realistiset tavoitteet

Varmin tapa kadottaa kiinnostus liikuntaan on asettaa epärealistisia tavoitteita itselleen. Kirschin mielestä parhaat tavoitteet ovat konkreettisia.

– Kannattaa myös olla realistinen sen suhteen, kuinka paljon sinulla on aikaa liikkua päivittäin. Älä aloita kahdella tunnilla per päivä, tai palat loppuun. Jos et ole varma, miten aloittaa, etsi itsellesi kuntovalmentaja tai kunto-ohjelma, Kirsch sanoo.

Ole tehokas jo aamulla

Et tarvitse kuntosalia kuntoillaksesi, Kirsch muistuttaa. Helpoin tapa aloittaa on sovittaa liikunta päivittäisiin rutiineihin.

– Tee aamuisin 15 kyykkyistuntaa, 15 askelkyykkyä ja 15 vatsalihasliikettä. Tee myös joka aamu ennen töihin lähtöä kymmenen minuutin pikajumppa, joka voi olla vaikkapa joogaa tai voimaharjoittelua. Jos aloitat näin, sinun on helpompi jatkaa treenaamista jatkossakin, Kirsch sanoo

Raivaa aikaa liikunnalle

Tuntuuko sinusta, ettei päivään jää aikaa liikunnalle? Kirsch muistuttaa, että liikunta on aina tehokasta, harrastit sitä paljon tai vähän.

– Tosiasia on, että elämäntapamme on monimutkainen ja kaikilla on erilainen tarve liikkua. Ideaalitilanteessa ihmisen tulisi liikkua tunti joka päivä, mutta jos ehdit liikkua vain 10 minuuttia, on 10 minuuttia tehokasta treeniä parempi kuin ei mitään, hän sanoo.

Keskity kunnolla

Kirschin mukaan naisten yleisin virhe on olla keskittymättä liikuntasuoritukseen. Kuntosalilla puhelimet, naistenlehdet ja television katsominen on parempi jättää huomiotta.

– Mitä ikinä teetkään, keskity. Skarppaa aivosi ja vartalosi, jotta keskityt todella siihen, mitä olet suorittamassa, Kirsch neuvoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Dailymakeover.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja