Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Kuntavaalien tulospalvelu: Katso kaikkien ehdokkaiden, puolueiden ja kuntien tulokset

7:04
Vaalisohvan konkarit kommentoivat vaalien tuloksia tuoreeltaan – katso video

MTV Uutisten tulospalvelusta löydät kaikki ehdokkaat, puolueet ja kunnat.

MTV Uutisten tulospalvelu vuoden 2021 kuntavaaleissa on paitsi kattava myös helppokäyttöinen. Valitse itse mitä haluat tietää, ja tulospalvelu kertoo sen sinulle. 

Tulospalvelussa näytetään kunkin puolueen ja ehdokkaan saama valtakunnallinen äänimäärä reaaliajassa. Tulos päivittyy automaattisesti sitä mukaa, kun ääntenlasku etenee.

Tulospalvelun etusivulta näet yhdellä vilkaisulla puolueiden saamaan valtakunnallisen äänimäärän, mutta myös muun muassa koko Suomen ääniharavat ja kymmenen suurimman kaupungin kolme suosituinta puoluetta ja henkilöä.

Miten oma ehdokas pärjää?

Vaalitulospalvelusta voi seurata kenen tahansa ehdokkaan äänimäärää reaaliajassa syöttämällä henkilön nimen tulospalvelun hakukenttään.

Ehdokkaan omalla sivulla näet äänisaaliin lisäksi sen, kuinka paljon häntä on äänestetty eri äänestyspaikoilla. Myös tämä tulos päivittyy reaaliajassa, joten tulospalvelusta voi nähdä senkin, onko ehdokas menossa läpi vai ei.

Kuntakohtainen tulospalvelu

Haun avulla on helppo tarkastella myös minkä tahansa kaupungin tai kunnan tilannetta.

Syöttämällä hakuun kunnan nimen, näet eniten ääniä saaneet ehdokkaat ja myös sen, miten äänet jakautuvat eri puolueiden välillä. Kuntahaulla löydät myös listan kunnan kaikista ehdokkaista äänimäärineen.

Puoluekohtainen tulospalvelu

Entä miten sitten puolueet ovat onnistuneet houkuttelemaan äänestäjiä eri puolilla Suomea?

Hakemalla tulospalvelusta puolueen nimellä pääset näkemään sen ääniharavat ja sen, missä päin Suomea puolueen kannatus on korkeinta.

Seuraa siis kuntavaalien etenemistä MTV:n illalla 13.6. aukeavasta tulospalvelusta!

Vaali-iltana 13.6. MTV Uutiset seuraa kuntavaalien ääntenlaskennan etenemistä sekä televisiossa että digitaalisten palvelujen puolella seuraavasti:

Sunnuntai 13.6.

MTV:n kuntavaalien tulospalveluaukeaa vaali-iltana kello 20 osoitteessa. Siihen saakka tulospalvelusivulta pääsee lukemaan kaikki kuntavaaleihin liittyvät uutiset. 


MTV Uutiset Live seuraa vaalipäivän tapahtumia useissa eri lähetyksissä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.


Tulosilta kello 19.30–23.05

Illan isäntänä toimii toimittaja Jaakko Loikkanen ja analyysistä vastaavat MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki sekä asiantuntija Kimmo Grönlund.


Lähetyksessä seurataan tuloslaskelmaa reaaliajassa ja kierretään puolueiden vaalivalvojaisissa. 


Noin kello 21 eduskuntapuolueiden ja pienpuolueiden puheenjohtajat saapuvat lähetykseen keskustelemaan vaalituloksesta.


Tulosiltaa voi seurata suorana MTV3-kanavalla sekä verkossa osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi. Mtv.fi-palvelussa ohjelman voi katsoa myös myöhemmin. 


Vaalisohva kello 19.30–22


Vaalipäivänä järjestetään myös Vaalisohva-lähetys, jossa Timo Soini, Sirkka-Liisa Anttila ja Liisa Jaakonsaari seuraavat ääntenlaskentaa MTV uutisten sohvilta ja keskustelevat paitsi tuloksista myös itse ohjelmasta.


Vaalisohva lähetetään kokonaisena vain verkossa osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi, mutta television tulosläletyksessä sohvan tunnelmia käydään myös kurkistamassa.

Maanantai 14.6.

Uutisaamussa pureskellaan vaalitulosta MTV3-kanavalla ja mtv.fi-palvelussa.


Uutisaamun jälkeen vaalituloksen analysointia jatketaan MTV Uutiset Livessä koko päivän. Television katsojat pääsevat mukaan Liven pitkässä lähetyksessä, joka alkaa kello 14.30 myös MTV3-kanavalla. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja