Mainos

Kuntajohtajat koolla kireissä tunnelmissa – leikkauksista ei vielä tietoa

Kuntajohtajat ovat paraikaa koolla Seinäjoella pohtimassa kuntien talousongelmia. Kokouksen tunnelma on huolestunut, sillä ennakoitu taantuma ja tulevat lisätehtävät hermostuttavat.

Samaan aikaan on epäselvyyttä siitä, kuinka paljon valtionosuuksia lopulta leikataan eli nipistetäänkö 600 miljoonan euron säästöt joka vuosi vai pelkästään ensi vuonna.

– Jos leikkaus toteutetaan ensi vuoden budjetissa ja päälle tulee mahdollinen taantumavaikutus sekä hallitusohjelmassa mainitut lisätehtävät, niin se on kyllä erittäin kylmää kyytiä, sanoo Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos ETLAn toimitusjohtaja Sixten Korkman ei pidä vielä Suomen taloutta hälyttävänä, eikä siksi suosittele pikaisia leikkauksia tai veronkiristyksiä.

– Ei hyvinvointivaltiota voida turvata minun mielestäni verotusta kiristämällä. Täytyy löytyä muita keinoja.

Tuli taantuma tai ei, Korkmanin mukaan kuntien on huolehdittava asukkaistaan.

– Se tarkoittaa sitä, että kuntien pitää pystyä tehostamaan palvelutuotantoa. Meidän kaikkien pitää hyväksyä myös se, että osallistumisastetta on nostettava. Työnteolla puolustetaan hyvinvointivaltiota, ja se on ainut kestävä tie, hän painottaa.

Katso Outi Airolan juttu Seinäjoelta (Kymmenen uutiset 11.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.