Mainos

Kunnollinen sisäänajo on tärkeää – älä tee näitä asioita uuden auton kanssa

Sisäänajoon vaadittava matka löytyy auton ohjekirjasta.

Uuden auton sisäänajo on tärkeää, jotta uuden moottorin osat hioutuvat sopiviksi toisiinsa nähden, ja koska se pidentää moottorin elinikää.

Näitä asioita tulisi välttää uuden auton sisäänajon aikana.

1. Älä paina kaasua pohjaan

2. Älä nosta kierroksia punaiselle

Auton moottori ajetaan sisään, jotta moottorin mäntien ja sylinterien seinämien osat kuluisivat tasaisesti yhteensopiviksi. Kaasun pohjaan painaminen ja korkeat kierroslukumäärät synnyttävät liikaa painetta moottoriin ja osat voivat kulua kitkan toimesta liian väljiksi.

3. Älä käytä vakionopeudensäädintä

Vakionopeudensäädintä ei tulisi käyttää sisäänajon aikana, koska moottorille tulisi antaa vaihtelevaa kuormitusta. Tasainen nopeus ja tasaiset kierrokset eivät kuormita moottoria toivotulla tavalla.

4. Vältä todella lyhyitä matkoja

Liian lyhyet matkat eivät lämmitä moottoria sen varsinaiseen toimintalämpötilaan. Kunnolla lämminneessä moottorissa öljyt liikkuvat kunnolla ja moottorin osat laajenevat lämmön vaikutuksesta aiotulla tavalla ja ajavat moottoria sisään.

5. Vältä hinaamista

Raskaiden kuormien hinaaminen kuormittaa uutta moottoria liikaa, koska tällöin kaasua joudutaan painamaan tavallista enemmän. Lisäksi jarrut eivät toimi uudessa autossa yhtä tehokkaasti kuin sisäänajetussa ja kovaa jarrutusta pitäisi välttää.


***

2:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.