Kunnarin kommentti: Leijonat näillä ketjuilla World Cupin valloitukseen

Leijonajoukkue kokoontui sunnuntaina illalla Helsingissä.

Suomen joukkue aloittaa valmistautumisen kivikovaan World Cup –turnaukseen maanantaina jääharjoituksilla. Ensimmäinen harjoituspeli on jo torstaina, sitä ennen joukkue harjoittelee vain kolmesti, sekä käy pelipäivän aamujäillä. Ohjelma on kaikille turnausjoukkueille sama. Huipputurnauksen kaikki viralliset ottelut pelataan Torontossa.

Suomen ketjut ovat aiheuttaneet paljon pohdintaa median ja fanien keskuudessa. Leijonat kiinnostaa kansaa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ole suostunut ketjukoostumuksia ennakkoon paljastamaan. Salaisuuden verho aukeaa kuitenkin ensimmäisen kerran maanantaina, kun joukkue luistelee ensimmäisiin harjoituksiinsa.

Ketjut tulevat harjoituspelien ja turnauksen aikana varmasti muuttumaan, mutta joukkue lähtee ilman loukkaantumisia tai sairastumisia näillä hyökkäysketjuilla liikkeelle.

Viime kevään suomalainen kiekkokomeetta Patrik Laine (Winnipeg Jets) kiusaa vastustajia yhdessä taikakäsi Aleksander Barkovin ja kokeneen Jussi Jokisen kanssa. Barkov ja Jokinen ovat Florida Panthersin pelaajia.

San Josen Joonas Donskoi pelasi hyvän tulokaskauden NHL:ssä, ja pääsee aloittamaan Mikko Koivun ja Mikael Granlundin kanssa samassa vitjassa. Koivu ja Granlund ovat Minnesota Wildin pelaajia.

Stanley Cup –voittaja Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes) hyökkää toisen Stanley Cup –voittajan, Tampan Valtteri Filppulan (Tampa Bay Lightning) laidassa. Ketjun kolmas lenkki on St. Louis Bluesin Jori Lehterä.

Leijonien neljäs ketju on vähintäänkin mielenkiintoinen kolmikko. Se ei anna vastustajan tähtipelaajille tuumaakaan tilaa Air Canada Centren kaukalossa. Lisäksi kolmikko pehmittää vastustajia sopivasti suunsoitolla. Ketjua komentaa Minnesotan Erik Haula. Laidoilla energiaa omaan joukkueeseen pumppaavat Toronton Leo Komarov ja vielä toistaiseksi ilman seuraa oleva Lauri Korpikoski.

Sebastian Aho on valmennuksen ennakkokaavailuissa ylimääräinen hyökkääjä, mutta saanee näyttöpaikkansa harjoitus- tai tosipeleissä.

Lue myös:

    Uusimmat