Kuninkaalliset näyttävästi mukana legendaarisessa laukkakilpailussa – uskomattomia hattuja!

Royal Ascot, eli Ascotin laukkakilpailu, on paitsi Britannian tunnetuin hevostapahtuma, myös uskomattomien hattujen esittelyareena. 

Eilen tiistaina laukattiin legendaarinen Royal Ascot, eli Ascotin laukkakilpailu. Ascotin rata sijaitsee historiallisessa Berkshiren maakunnassa, lähellä Windsorin linnaa. 

Kyseessä on Englannin tunnetuin hevostapahtuma, jonka katsomossa nähdään vuosittain niin kuninkaallisia kuin muutakin eliittiä. Eiliset laukkakisat eivät olleet poikkeus, sillä paikalla nähtiin muun muassa kuningatar Elisabet ja prinssi Harry.

Vuodesta 1711 saakka järjestetty tapahtuma tunnetaan myös erittäin tiukasta pukukoodistaan. Miesten täytyy pukeutua sakettiin sekä silinterihattuun. Naisten pukujen tulee olla peittävät, mutta koodissa on myös revittelyn varaan. 

Perinteisesti tyyliin kuuluu myös hattu. Royal Ascotissa pätee hattujen kohdalla sääntö mitä suurempi, sen parempi. Kisoissa nähdään vuosi vuodelta erikoisempia hattuja, ja myös kuninkaalliset irrottelevat tavallista rennommin. 

Kuningatar Elisabet edusti tapahtumassa kesäisessä keltaisen väreissä. Näyttävän hatun lierissä oli raikkaan sinisiä kukkia. 

Jordanian prinsessa Haya revitteli hattumuodillaan. Harmaansävyinen sulkahattu oli leveämpi kuin prinsessan hartiat. 

Kuningatar Elisabetin lapsenlapsi, prinsessa Annen tytär Zara Tindall on olympiatason kenttäratsastaja ja eläytyi katsomossa tunteikkaasti. Hänen päässään nähtiin toispuoleinen sininen hattu, jossa oli villejä keltaisia nyörejä. 

Tindallin ystävä Dolly Maude edusti hieman hillitymmässä tyylissä. Hänen mustaa pillerihattua koristi suuri valkoinen ruusuke. 

Wessexin kreivitär Sophien hattu oli sävy sävyyn hänen mekkonsa kanssa. Tweed-kankaista suurta hattua koristi villit sulat. 

Prinssi Harry edusti tyylikkäänä mustassa silinterissä. 

Lue myös:

    Uusimmat