Kuningatar Elisabetia juhlitaan ylenpalttisella kulkueella – seuraa suorana mtv3.fi:ssä

Britanniassa juhlitaan kuningatar Elisabet II:n 60-vuotista taivalta hallitsijana. Tänään juhla huipentuu Thames-joella järjestettyyn valtavaan laivakulkueeseen.

Kulkueeseen kuuluu 1000 venettä, joiden joukossa on muun muassa venetsialaisia gondoleja, kiinalaisia lohikäärmealuksia, kajakkeja, moottoriveneitä sekä ranskalainen kauppa-alus 1800-luvulta.

Peräti 11 kilometriä pitkän laivakulkueen järjestäminen on maksanut yli 13 miljoonaa euroa. Järjestäjien mukaan luvassa on ylenpalttisin mahdollinen juhla.

Kulkue on kuitenkin aiheuttanut järjestäjille myös päänvaivaa, muun muassa sen vuoksi, ettei kulkueelle ole voitu järjestää kenraaliharjoitusta.

Tapahtuman vuoksi Thamesin tulva-este joudutaan sulkemaan. Lisäksi liikenne Thamesin yli kulkevalta seitsemältä sillalta suljetaan kulkueen ajaksi.

Juhla aiheuttaa myös valtavan turvallisuushaasteen, kun kuninkaallinen perhe matkaa miljoonien ihmisten edessä pitkin Thames-jokea kuningattaren seremonia-aluksella. Tapahtumaa pidetäänkin eräänlaisena kenraaliharjoituksena tulevia Lontoon olympialaisia varten.

Seuraa lähetystä suorana Katsomosta 15.45 alkaen.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat