Kuningas Charlesilta yllättävä paljastus – Nelson Mandela kutsui kuningatar Elisabetia erikoisella lempinimellä: "Minulle on vakuutettu, että..."

1:11
Kuningas Charles ja prinssi William yllättivät kuningatar Elisabetin arkulle jonottavat ihmiset viime syyskuussa.

Kuningas Charlesin mukaan Nelson Mandelalla oli edesmenneelle kuningattarelle erityinen lempinimi.

Kuningas Charles paljasti Nelson Mandelan antaman lempinimen edesmenneelle kuningatar Elisabetille.

Charles, 74, piti ensimmäisen juhlapuheensa kuninkaana valtiollisissa banketti-juhlissa. Juhlapuheessaan hän mainitsi äitinsä, kuningatar Elisabetin legendaarisen puheen, jonka kuningatar piti Etelä-Afrikassa 75 vuotta sitten.

Diplomaattinen illallinen pidettiin Etelä-Afrikan presidentin Cyril Ramaphosan kunniaksi, joka vietti kolme päivää Isossa-Britanniassa Charlesin hallituskauden ensimmäisellä valtiovierailulla.

– Etelä-Afrikka, kuten Kansainyhteisö, on aina ollut osa elämääni. Äitini muisteli usein vierailuaan vuodelta 1947, kun hän 21-vuotissyntymäpäivänään lupasi henkensä palvelukseen Kapkaupungissa, Charles sanoi viitaten paljon siteerattuun radiolähetykseen, jonka edesmennyt kuningatar teki vuonna 1947, kun hänet tunnettiin prinsessana.

Samalla Charles paljasti, että Nelson Mandela kertoi vuonna 1997 erikoisesta lempinimestä, jonka hän oli Elisabetille antanut. 

– Yhdellä omalla vierailullani Etelä-Afrikassa vuonna 1997 presidentti Mandela kertoi minulle, että hän oli antanut äidilleni erityisen nimen – Motlalepula, joka tarkoittaa "tuleva sateen mukana". Minulle on vakuutettu, että tämä oli merkki erityisestä kiintymyksestä, jota presidentti Mandela tunsi kuningatarta kohtaan kuin huomautus brittien tavasta ottaa säämme mukaan! Charles jatkoi vitsaillen synkästä säästä.

Ennen illan juhlallisuuksia kuningas Charles, kuningatarpuoliso Camilla ja presidentti Ramaphosa kiersivät yhdessä palatsin kuvagalleriassa ja katselivat Etelä-Afrikkaan liittyviä esineitä kuninkaallisesta kokoelmasta. Esiteltyjen esineiden joukossa oli teksti kuningatar Elisabetin 21-vuotissyntymäpäivänä pitämästä ikonisesta puheesta sekä mustavalkoinen valokuva. 

Lähde: People


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja