Kun lapsi kohtaa sekavan aikuisen tai huumeruiskun – näin helsinkiläiskoulussa opetetaan taitoja pelottaviin tilanteisiin

MTV tutustui, miten koulussa opetetaan taitoja pelottaviin tilanteisiin:"Kun lapsi kohtaa sekavan aikuisen tai huumeruiskun" 6:32
Millaiset tilanteet pelottavat 6.-luokkalaisia? Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia? Katso yllä olevalta videolta!

Maunulan ala-asteen 6.-luokkalaiset pohtivat, miten toimia turvattomissa ja pelottavissa arjen tilanteissa. Katso videolta, millaisia vaaratilanteita he ovat kokeneet! 

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Tutkimuksen mukaan lapset ja nuoret kokevat pelottaviksi ja turvattomiksi tilanteet, joissa he kohtaavat päihteitä käyttäviä tai muuten arvaamattomia aikuisia.

Maunulan ala-asteen koulukuraattori Jenni Kovanen kertoo yllättyneensä siitä, miten usein lapset joutuvat pelottavalta tuntuviin tilanteisiin. 

– Ihan jo meidän pieniltäkin oppilailta tulee paljon tarinoita vastaavanlaisista tilanteista tai heitä on mietityttänyt joku turvallisuuteen asia. 

Koulussa oppilas saattaa kertoa ikävistä tilanteista omalle opettajalleen, mutta toisinaan myös lapsen vanhemmat ovat yhteydessä koulun henkilökuntaan.

– Toivomme koululla, että vanhemmat olisi meihin yhteydessä, jos lapsella on tällaisia mietteitä ja huolia, Kovanen sanoo ja jatkaa.

– On tosi tärkeää, että koulu ja koti tekevät yhteistyötä lasten turvallisuuteen liittyvissä asioissa. 

MTV Uutiset Live seurasi, kun kuudesluokkalaiset pohtivat, miten toimia vaarallisissa tai pelottavilta tuntuvissa tilanteissa.


Katso yllä olevalta videolta, millaisiin tilanteisiin oppilaat ovat arjessaan törmänneet!

Rastiradalta oppeja pelottaviin kohtaamisiin

Maunulan ala-aste on mukana Kaupunki kuuluu kaikille -toimintamallissa, jonka osana muun muassa koulukuraattori ja -psykologi järjestävät syyskuun aikana kaikille 1.–6.-luokkalaisille rastiradan arjen vaaratilanteisiin liittyen. 

– Kysymykset ovat samoja kaikille 1.–6. luokkalaisille, mutta toki sitä keskustelua käydään hyvin ikätasoisesti. Ajattelemme, että nämä taidot ovat tärkeitä ihan kaikille, Kovanen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat