Mainos

Kumma ilmiö yleistyy kesäisin – pelastuslaitos varoittaa vaaroista

Pelastuslaitoksilla riittää kiirettä varsinkin kesäisin, kun nopeudet teillä kasvavat ja ihmiset nauttivat kesälomistaan muun muassa vesistöjen äärillä. Yhdestä ilmiöstä pelastuslaitos kuitenkin varoittaa.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ville Mensala sanoo, että erityisesti katoille kiipeämiset työllistävät pelastushenkilökuntaa.

– Usein mennään katolle ottamaan esimerkiksi aurinkoa ja nautitaan alkoholia. Sitten ei aina päästäkään omin avuin alas, minkä takia palokuntaa tarvitaan paikalle. Myös pienet lapset keksivät mennä leikkimään katoille, mikä voi olla vaarallista, Mensala toteaa.

Hän kertoo myös, että ihmiset ilmoittavat kesäisin herkästi katoilla liikkuvista henkilöistä.

– Varsinkin vastakkaisista kerrostaloista saattaa tulla soittoja, että naapuritalolla liikkuu epämääräistä väkeä, epämääräisissä asusteissa, vaikka siellä olisivat remonttimiehet korjaamassa kattoa. Ihmiset ovat valveutuneita kesäisin, Mensala selvittää.

Viime sunnuntaina Ikaalisissa tapahtui ikävä välikohtaus, kun mies putosi maahan entisen kaupparakennuksen katolta. Hän oli pahoin loukkaantunut.

Mies vietiin Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.