Mainos

Kulutusluottoihin tuli 1.7. väliaikainen lakimuutos, josta myös sinulle voi olla hyötyä – lue lisää

Vakuudettomissa kulutusluotoissa on väliaikainen lakimuutos vuoden loppuun saakka. Lue lisää!

Kulutusluottoihin tapahtui merkittävä väliaikainen lakimuutos, josta etenkin lainaa maksavien on todella tärkeä olla tietoinen. Vakuudettomien kulutusluottojen maksimikorko on laskenut 20 prosentista 10 prosenttiin. Heinäkuussa säädetty lakimuutos koskee loppuvuotta 2020 ja korko saattaa nousta tammikuussa 2021, mikäli lainasopimuksessa on näin sovittu.

Laissa on yksi kohta, josta on hyvä tietää. Laki ei kuitenkaan koske vanhoja kulutusluottoja, joita suomalaisvelalliset maksavat. Sinun tulee siis maksaa vanha laina pois uudella ja edullisella luotolla, jotta sinun ei tarvitse maksaa liikaa lainakuluja. Jos siis sinulla on kulutusluotto ja maksat siitä yli 10 prosenttia, sinun kannattaa ehdottomasti tehdä maksuton lainavertailu Zmartalla ja katsoa, millaisen lainatarjouksen voit saada!

Uuden kulutusluoton myötä myös erilaisten lainojen yhdistäminen voi hyödyttää kuluttajia entisestään. Korkolakimuutos ei kosketa osamaksuja tai luottokortteja, joiden korkotaso voi olla yhä jopa 20 prosenttia, joten vakuudeton laina voi tulla halvemmaksi.

Voit koota osamaksut ja luottokortit yhdeksi yhdistelylainaksi, jotta voit säästää yksittäisistä lainoista maksamissa kuluissa ja saada isommalle lainalle edullisen koron. Lisäksi osa Zmartan yhdistelylainoja myöntävistä yhteistyökumppaneista maksaa puolestasi olemassa olevat velat pois, jos toimitat heille laskukopiot.

Zmartan lainavertailun ansiosta tavoitat lukuisia Suomessa toimivia pankkeja ja luotonmyöntäjiä vain yhden hakemuksen täyttämällä, jotta saat lainapäätöksiä useilta eri toimijoilta yhdellä kertaa yhteen paikkaan. Vältyt yksittäisten lainahakemuksen täyttämiseltä, kun saat lainapäätökset yhteen paikkaan vertailtavaksi ja näet, mikä luotonmyöntäjä voi myöntää sinulle alhaisimman koron.

Lue myös:

    Uusimmat