Mainos

Kuluttaja: Jääkaappi-pakastimissa piilee riski – testin kallein huonoimpien joukossa

Kuluttaja-lehden testi paljastaa, että monet jääkaappi-pakastimet viilentävät tai pakastavat hyvin hitaasti.

Kuluttaja-lehti testasi 19 jääkaappi-pakastinta, joista kallein, 1 600 euron Bosch, viilensi ruoan 5-asteiseksi noin 20 tunnissa. Sen suorituskyky oli testin huonoin, ja kokonaisuudessaankin laite oli kolmanneksi huonoin. Electroluxin 900 euroa maksavalta pakastimelta kesti viilennys yli 41 tuntia.

Tiesitkö? Mikrobit lisääntyvät erityisesti 6–60 asteessa. Jos siis haluat välttää ruokamyrkytyksiä, olisi tärkeää, että jääkaappi viilentäisi ruoan tehokkaasti – eikä ruoka seisoisi pitkiä aikoja liian lämpimässä. Kuluttajan testissä oli monta laitetta, joilta kesti kauan saada elintarvikkeet viilennettyä turvaan mikrobeilta.

Testivoittajaksi selviytyi liki tuhat euroa maksava Siemensin KG39EBW40, jolla kesti kolme tuntia viilentää ruoka 5-asteiseksi. Se myös kuluttaa vähiten sähköä vuodessa verrattuna muihin testattuihin laitteisiin. Miinuspuoleksi laskettakoon se, että Kuluttaja totesi sen lämpötilojen nousevan jääkaapin puolella turhan korkeiksi.

Smeg, Gram ja Samsung malliltaan RB34J3515WW saavuttivat oikeat lämpötilat suositusasetuksilla erittäin hyvin tai hyvin. Samsungin 650 euroa maksavalla laitteella saa melkein yhtä hyvää laatua kuin testissä toiseksi sijoittuneella – ja 1255 euroa maksavalla Smegillä. Smegin suorituskyky oli kuitenkin testin paras.

Lähde: Kuluttaja

***

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja