Kuluttaja: 700 eurollakin saa hyvää kuvanlaatua – parhaasta tv:stä saa maksaa useamman tuhannen

Kalleimmissa televisioissa maksetaan parhaasta kuvanlaadusta ja suuresta ruudusta, mutta halvemmallakin saa hyvää kuvanlaatua, selviää Kuluttaja-lehden testissä.

Kuluttaja-lehti testasi 47 erimallista televisiota, joiden koko vaihteli 32 ja 65 tuuman välillä ja hinta 500 ja 3900 euron välillä. Televisiot testattiin sekä oletuskuvasäädöillä että parhailla mahdollisilla säädöillä.

Monen mallin kuvanlaadun arvosanaa rokottivatkin huonot oletussäädöt, mikä harmitti Kuluttaja-lehden testauspäällikköä Teemu Sysiojaa.

– Harva käyttäjä lähtee niitä itse muuttamaan, Sysioja toteaa.

Testin voittajaksi selvisi Samsungin 65-tuumainen QE65Q7F, jossa oli hyvä äänen- ja kuvanlaatu ja loistavasti liikkeen toistava ruutu. Saman mallin kymmenen tuumaa pienempi versio QE55Q7F oli käytännössä yhtä hyvä. Molemmat Samsungit näyttivät testin parasta Ultra HD HDR-kuvaa.

Testin paras kuvanlaatu löytyi Philipsin 55POS901F-mallista.

Halvalla ei saa parasta, mutta hyvää kylläkin

Paras hinta-laatusuhde jaettiin kolmelle televisiolle: Samsungin 650 euron malli 40-43-tuumaisten luokassa, LG:n 700 euron malli 48-50-tuumaisten luokassa ja LG:n 1000 euron malli 55-58-tuumaisten luokassa.

Kaikki testatut mallit olivat LED-televisioita, mutta parhaasta kuvanlaadusta palkittu Philips 55POS901F oli testin ainoa kehittyneemmän tekniikan OLED-televisio. Hintaa Philipsillä onkin noin 3000 euroa.

Hyvää kuvanlaatua löytyi edullisemmistakin malleista. Esimerkiksi Panasonicin 40-tuumainen ja erittäin hyvää Ultra HD HDR -kuvaa näyttävä malli maksaa 700 euroa.

Ultra HD HDR on televisioiden kuvassa uusi ominaisuus, joka parantaa kontrastia ja värien toistoa tavalliseen Ultra HD -kuvaan verrattuna. Ominaisuus löytyi melkein kaikista testin laitteista. Ultra HD HDR-kuva näyttikin hyvältä kaikissa malleissa, joissa se oli käytettävissä.

Kuluttaja kertoo, että viime vuosien villitykset 3D-kuva ja kaareva ruutu loistivat poissaolollaan. Testattujen laitteiden joukossa ei ollut yhtäkään 3D-televisiota ja vain yksi kaareva ruutu.


***

Lue myös:

    Uusimmat