Koronavirus yhdisti Seinäjoella – SJK:n pelaajilta täysin poikkeuksellinen teko seuran auttamiseksi

Miten käy MM-jääkiekon ja EM-jalkapallon? Näihin kaikkiin urheilutapahtumiin koronavirus on iskenyt 5:13
Koronavirus on vaikuttanut suuresti urheilumaailmaan.

Veikkausliigaseura SJK on ryhtynyt poikkeuksellisiin toimiin koronaviruspandemian aiheuttamien talousvaikeuksien taklaamiseksi. Seuran ympärillä toimivan SJK-konsernin koko henkilöstö on antanut suostumuksensa palkkojensa alentamiseen.

Kaikkien konsernin 65 työntekijän palkkoja leikataan seuraavien kolmen kuukauden ajalta seuran talouden tukemiseksi. Joukossa ovat myös joukkueen pelaajat.

Puolustaja Tero Mäntylä kommentoi asiaa seuran tiedotteessa. Mäntylän mukaan palkkojen leikkausta käsiteltiin sisäisessä palaverissa sunnuntaina.

– Teimme melko nopeasti päätöksen siitä, että lähdemme kollektiivisesti joukkueena mukaan talkoisiin. Seura mahdollistaa harjoittamamme ammatin jokaisena päivänä ja tarjoaa meille urheilijoina aivan poikkeukselliset olosuhteet työhömme. Toivotaan, että nyt tehdyt toimenpiteet auttavat, eikä epidemia aiheuta liian kovaa kolausta päivittäiseen toimintaamme.

Veikkausliiga-seuran lisäksi konserni omistaa harjoittelukeskus Wallsport Areenan ja Oma SP Stadionin. SJK:n talousjohtajan Heikki Leppäsen mukaan koronavirustilanteen aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi konsernin huippu-urheilua tukevilta liiketoiminnoilta suli markkina muutamassa päivässä, kun kaikki tilaisuudet ja tapahtumat peruttiin. Veikkausliigan kauden alkua siirrettiin ainakin kesäkuulle.

– Tulovirtojen ehtymisellä on negatiivinen vaikutus kassavirtaamme ja näin ollen tilanteen kokonaisvaikutus toimintaamme on myös merkittävä. Tästä syystä tulemme tarvitsemaan koko SJK-yhteisön tuen selvitäksemme tämän vaikean vaiheen yli ja olen ylpeä siitä, miten upeasti henkilöstömme lähti omalta osaltaan mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat