Kultaus

Liberon kultapronssimaali tarttuu paperiin, puuhun, kipsiin, kiveen, kankaaseen ja nahkaan. Maalia voidaan käyttää sisällä ja ulkona.

Kultapronssivoide tarttuu paperiin, puuhun, kipsiin, kiveen, kankaaseen ja nahkaan. Kultapronssivoidetta voidaan käyttää ainoastaan sisätiloihin tuleviin esineisiin.

Esineiden kultaaminen

Tarvittaessa käsiteltävä pinta puhdistetaan liasta ja rasvasta Liberon huonekalujen puhdistusaineella, jonka jälkeen se pohjamaalataan Liberon Pronssipohjusteella.

Halutun sävyinen kultapronssi- maali levitetään hyvin kuivuneen pohjamaalin päälle. Anna kuivua ja maalaa tarvittaessa toinen kerros.

Jos haluat pinnasta kuluneen näköisen voidaan pintaa kevyesti hioa esim. 0000 teräsvillalla jolloin saadaan punainen pohjamaali näkyviin.

Patinoidun eli vanhan näköisen saat pinnasta kun levität kultapronssimaalin päälle Liberon kultapronssivoiteen. Valitse selkeästi poikkeava tummempi tai vaaleampi sävy kuin kultamaali.

Kultapronssivoide voidaan levittää pintaan kankaalla tai trasselilla. Vahamainen voide on nopeasti kuiva ja pintaa voidaan hangata trasselilla halutun sävyn aikaansaamiseksi.

Kultaisen kehyksen korjaaminen

Kehyksissä puuttuvat palat korvataan esim. Darvi massalla. Täytä kolot ja muotoile massa vastaamaan puuttuneen kohdan kuviointia. Anna massan kuivua ja hio pinta tarvittaessa. Pohjamaalaa ja maalaa pinta kuten edellä.

HUOM! Jos kyseessä on vanha kehys tai aidon taideteoksen kehys niin sen korjaaminen kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi. Arvokkaiden taulujen kehyksissä on voitu käyttää aitoa kultaa ja arvokehysten restaurointi vaatii ammattilaisen osaamista.

Liberon-tuotteiden myynti: Hyvin varustetut rautakaupat, sisustustavaratalot, tavaratalot, väriliikkeet ja muut erikoiskaupat. Tiedustelut Hanart Oy, Järvenpää 09-279 0830 tai info@hanart.fi

( t.i.l.a.9.9.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja