Kultasankari sivusi Patrik Laineen saldoa – Pikkuleijonat hurjana tehotilastoissa

Pikkuleijonat voitti MM-kultaa sunnuntaina, ja joukkueen kärkinimet valtasivat huippusijoja turnauksen pistepörssissä.

Videolla Pikkuleijonien ja USA:n välisen finaalin huippuhetket kahdesta ensimmäisestä erästä.

Suomi löi finaalissa puolustavan mestarin Yhdysvallat 3-2. Niklas Nordgren ratkaisi voiton alivoimaosumallaan päätöserässä.

Nordgren varmisti turnauksen kahdeksannella osumallaan maalipörssin voiton. Pistepörssissä hän oli kolmas (7 ottelua, 8+2=10). Suomalainen on kruunattu nyt neljästi peräkkäin U18-maalikuninkaaksi – ennen Nordgreniä tähän pystyivät Kristian Vesalainen, Eeli Tolvanen ja Patrik Laine.  

Kahdeksaan maaliin ovat pystyneet suomalaisista aiemmin myös Laine (2015) ja Sean Bergenheim (2002). Toni Rajala (2009) ja Teemu Pulkkinen (2010) osuivat peräti kymmenen kertaa yksissä kisoissa. Kaikkien aikojen ennätys (14) on Aleksandr Ovetshkinin nimissä.

Muista suomalaisista Kaapo Kakko oli pistepörssissä viides (4+6=10) ja Jesperi Kotkaniemi seitsemäs (3+6=9). Pörssivoiton vei USA:n Jack Hughes (5+7=12).

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n direktoraatin valinnoissa Pikkuleijonien menestys ei näkynyt, sillä parhaaksi hyökkääjäksi valittiin Hughes, puolustajaksi Ruotsin Adam Boqvist ja maalivahdiksi Ruotsin Olof Lindbom. Hughes sai myös arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Median valitsemaan tähdistökenttään suomalaisista mahtui Nordgren. Kuusikon täydensivät Lindbom, puolustajat Cameron York (USA) ja Anton Malyshev (RUS) sekä hyökkääjät Oliver Wahlstrom (USA) ja Hughes. MVP:ksi media valitsi Hughesin.

Lue myös:

    Uusimmat