Kultaleijonan ura päättyi kuin seinään – poikkeama huomattiin jo KHL:ssä vuosia sitten: "Ei sanottu mitään"

Sami Lepistö sai venäläisvalmentajalta vain yhden ohjeen KHL:ssä – "Se sitten käännettiin mulle" 0:45
Sami Lepistö sai venäläisvalmentajalta vain yhden ohjeen KHL:ssä – "Se sitten käännettiin mulle"

Yllättäen uransa lopettamaan joutunut Sami Lepistö kertoo MTV Urheilun haastattelussa, että sydämestä tehdystä poikkeavuudesta mainittiin ensimmäisen kerran jo vuosia aikaisemmin.

Viimeksi kaudella 2006–07 SM-liigaa pelannut Sami Lepistö solmi kesällä 1+1-vuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa. Peliäkään hän ei lopulta pelannut. Elokuussa helsinkiläisseura kertoi, että Lepistöllä diagnosoitiin rutiininomaisessa lääkärintarkastuksessa sydänlöydös. Ammattilaisura loppui siihen. 

Lepistö kertoo MTV Urheilulle, että poikkeama oli huomattu ensimmäisen kerran jo kuusi vuotta sitten. Puolustaja edusti tuolloin Jokereiden KHL-joukkuetta. Löydöstä ei kuitenkaan pidetty esteenä peliuran jatkumiselle. 

– Tuosta oli sanottu minulle vuonna 2017 Jokereiden aikaan KHL:ssä. Sydämen ultrassa siitä oli maininta. En edes ymmärtänyt, mitä se tarkoitti. Siitä ei sanottu mitään, vaan että seurataan vaan, Lepistö kertaa. 

Lepistö kertoi MTV:n haastattelussa huvittavan tarinan, kun KHL-valmentaja antoi hänelle vain yhden ohjeen. Katso pääkuvan videolta!

Mitään oireita ei ollut ensimmäisen maininnan jälkeenkään, mutta nyt tutkiva lääkäri veti tiukemman linjan.

– Tämä kardiologi suhtautui sitten eri tavalla. Hän sanoi, että ensimmäisenä pitää saada verenpaine alas. Kyllä se tuli yllätyksenä, että onkin kyse näin vakavasta asiasta. 

Leijonissa MM-kultaa ja kaksi olympiapronssia voittanut Lepistö on yllätysuutisen jälkeen viettänyt paljon aikaa perheensä kanssa. Hän ei ole vielä omien sanojensa mukaan ehtinyt esimerkiksi SM-liigakatsomoon. 

Lepistö kiekkoili KHL:ssä 466 ottelua. NHL-kokemusta kertyi viiden kauden aikana 176 peliä. Aktiiviuran jälkeiset askelmerkit ovat vielä haussa. Mahdollinen valmennusura kytee tässä vaiheessa hyvin pienesti takaraivossa. Kiire ei ole. 

– Se on nyt vähän ollut sellaista, että kiinnostaako vai ei. Katsotaan, ehkä jossakin vaiheessa jotakin. Nyt ei ole vielä sellaista intoa. En poissulje mitään, mutta ei tässä nyt ole sellaista tunnetta, että lähdenpä tästä Vierumäelle opiskelemaan, Lepistö heittää. 

Sami Lepistö käväisi torstaina Tulosruudun Viikon vieraana. Katso alta koko haastattelu. 

Sydänperäinen vaiva päätti Sami Lepistön uran: "Ei vaikuta päivittäiseen elämään millään tavalla" 6:59
Sydänperäinen vaiva päätti Sami Lepistön uran: "Ei vaikuta päivittäiseen elämään millään tavalla."

Lue myös:

    Uusimmat