Kultaa! Iivo Niskasesta olympialatujen kuningas

Maastohiihtäjä Iivo Niskanen on ottanut olympiakultaa Pyeongchangin kisojen 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa. Kultamitali on Niskaselle uran toinen olympialaisissa. 

Kisa oli hurja voimannäyte Niskaselta. Suomalainen lisäsi selvästi vauhtia reilun 15 kilometrin kohdalla ja lähti muilta karkuteille Kazakstanin Aleksei Poltoraninin kanssa 20 kilometrin jälkeen. Poltoranin putosi Niskasen vauhdista 30 kilometrin kohdalla, mutta venäläinen Aleksandr Bolshunov nousi suomalaistähden rinnalle 37,5 kilometrissä.

Kultataisto ratkesi vasta viimeisellä kilometrillä Niskasen hurjaan iskuun. Tämä oli liikaa Bolshunoville, joka ei vaihtanut suksiaan viimeisessä vaihdossa Niskasen tavoin. Ero maalissa oli 18,7 sekuntia. Pronssia otti venäläinen Andrei Larkov, joka jäi Niskasesta peräti 2.37.

Niskanen voitti kultaa myös Sotshissa neljä vuotta sitten. Tuolloin voitto irtosi parisprintistä Sami Jauhojärven kanssa. MM-kultaa hän nappasi Lahden kisojen 15 kilometriltä vuosi sitten.

Kisan muut suomalaiset Matti Heikkinen, Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen jäivät kärkivauhdista jo alkumatkasta. Heikkinen oli 25:s (+9.12,7), Hyvärinen 29:s (+10.16,4) ja Hakola 43:s (+14.28,0).

Mitali on Suomelle kisojen viides. Ennen tätä saldona oli neljä pronssia.

Juttuun päivitetty muut suomalaissijoitukset klo 9.35. ​​​​​​​

Iivo Niskanen dokumentti:"Kilpailuhenkisyys miehen tiellä pitää" 10:50

Lue myös:

    Uusimmat