Hopeajuhlat Pärmäkoskelle! Suomalaistähdeltä upea päätös olympiakisoille

Krista Pärmäkoski on hiihtänyt hopealle Pyeongchangin olympialaisten maastohiihtojen päätösmatkalla 30 kilometrin yhteislähtökisassa. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Norjan Marit Björgen.

Mitali on Pärmäkoskelle kisojen kolmas henkilökohtainen palkinto kahden pronssin jatkoksi.

Björgen lisäsi selvästi vauhtia ensimmäisen 7,5 kilometrin lenkin jälkeen ja karkasi nopeasti muilta. Hän nappasi uransa kahdeksannen olympiakultansa peräti minuutin ja 49 sekunnin erolla.

Pronssin otti loppukirissä Ruotsin Stina Nilsson ennen Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä.

Kisa sai dramaattisen käänteen 20 kilometrin kohdalla, kun toisella sijalla ollut Itävallan Teresa Stadlober meni väärälle ladulle Pärmäkosken edeltä ja menetti harhailuun yli minuutin. Samalla murenivat itävaltalaisen mitalihaaveet. Stadlober oli lopulta yhdeksäs.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli hienosti kuudes (+3.01,6). Hän putosi mitalitaistosta viimeisessä suksien vaihdossa 22,5 kilometrin kohdalla. Johanna Matintalo oli 18:s (+6.40,6) ja Aino-Kaisa Saarinen 20:s (+8.14,6).

Kisa oli viimeinen suomalaissuoritus Pyeongchangissa, joten Suomen mitalisaaliiksi tuli yksi kulta, yksi hopea ja neljä pronssia. Pärmäkoski ja eilen olympiavoittoa juhlinut Iivo Niskanen saavat mitalinsa kisojen päättäjäisissä, jotka alkavat Suomen aikaa klo 13.