Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Kuka Stellenbosch?

Viiniarvio
ViiniarvioCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 15.10.2002 17:09

Shiraz 2000 WO Stellenbosch, Simonsig Estate 10,23 e Alkon Koodi:466 017

Me nykyiset kuluttajat olemme onnellisessa asemassa. Etelä-Afrikan ilmasto ja maaperä ovat lähes täydellisiä hyvien viinien tuotantoa ajatellen, mutta poliittiset ja taloudelliset olosuhteet ovat rajanneet tällaista toimintaa vuosisatojen ajan. Vain kahtena ajanjaksona maassa ovat vallinneet tällaisen korkeamman viinillisen kulttuurin mahdollistavat olot, ja toinen näistä kausista on meneillään juuri nyt. Toinen viinillisesti hyvä kausi oli niinkin kaukana kuin 1600-1700-luvuilla, jolloin hollantilainen Simon van der Stel, kuvernöörinä toimiessaan mm. perusti Stellenboschin kaupungin.

Stellenboschin laatuviinialueella on perinteiden lisäksi monia viinien laatuun positiivisesti vaikuttavia tekijöitä. Näistä voidaan mainita kaupungissa sijaitseva maan ainoa viininviljelyä ja valmistusta opettava yliopisto, Atlantin tuulet jotka alentavat muutoin hieman liian korkeita päivälämpötiloja ja maaperän monipuolisuus. Ei olekaan ihme että suuri osa Etelä-Afrikan huipputiloista sijaitsee Stellenboschissa, mukaan luettuna tämänkertaisen testiviinimme valmistanut Simonsig Wine Estate.

Olen monasti saanut todeta, että Shiraz ei ole hullumpi valinta viljeltäväksi rypälelajikkeeksi Etelä-Afrikassakaan, eikä mielipidettä ole tälläkään kertaa syytä muuttaa. Viinin väri on erittäin tumma, vain reuna hieman taittuu Bordeauxinpunaiseen. Tuoksu on hyvän Shirazin tyyliin melko tyrmäävä. Ensin hyökkää eräänlainen vahaisa juuston tuoksu kauan sitten palaneen puun sivunuoteilla. Pienen pyöräytyksen jälkeen alaa valtaa iso läjä marjahilloa joka ei kuitenkaan ole liian äitelää. Hillon ympärillä taitaa kasvaa hieman laventelia. Maku on voimakas, keskipitkä, tasapainoisen savuisasti tammiarominen ja rehevä. Mehukas hedelmäisyys jaksaa yllättävänkin hyvin poskia kutittelevien hienojakoisten tanniinien alla. Parin vuoden kellarointi tekisi viinistä vielä herkullisemman, mutta voi tätä nautiskella jo nyt.

Tätä kirjoitellessani laitoin oliiviöljyssä ja yrteissä pyöritellyt peruna-, palsternakka- ja sipulilohkot pellille 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ja niiden päälle nopeasti ruskistetun ja pippuroidun ulkofileepihvin viimeisiksi viideksi minuutiksi. Kunhan kaivan vielä viimeviikkoisen kapris-inkivääri-timjami-chili-maustevoin jääkaapista niin uskon, että minusta ja Simonsigistä tulee oikein hyvät ystävät..Arvio: 11/20 Hinta/laatusuhde +(hyvä)

Mikko Virta

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaaraMunkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimilleNämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!Saako joulustressi sykkeen koholle? Toimi ruokaostoksilla kuten Pyry-Jukka

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Silmälasit

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"

  • 17:33
    Jouluruoka

    Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara

  • 14:45
    Hylkeet

    Munkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimille

  • 12:33
    Joulu

    Nämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"

  • 09:22
    Puuro

    Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!