Kuka on ääni Love Island Suomi -sarjan taustalla? Riku Sottinen kertoo työstään sarjan selostajana

Riku Sottinen toimii Love Island Suomi -sarjan paljon puhuttaneena voiceoverina, joka selventää ja kommentoi saaren tapahtumia.  

Riku Sottinen työskentelee Love Island -rakkausrealityn voiceoverina. Sottinen on ammatiltaan stand up -koomikko, ja on ollut alalla vuodesta 2005 saakka.

MTV.fin haastattelussa Sottinen kertoo, että kieltäytyi pestistä useampaan otteeseen. Sottinen ajatteli roolin olevan samanlainen kuin muissa vastaavissa tv-realityissa. Hänet vakuutti se, että rooli erosikin kuvitellusta.

– Jossain kohtaa sanottiin, että saan sanoa mitä haluan. En tietenkään voi sanoa samoja asioita kuin sanoisin esiintyessäni, mutta kuitenkin vapaammin.

Sottinen ei kuitenkaan kirjoita sanomisiaan yksin, vaan apuna toimivat ohjaaja ja käsikirjoittajat. Heidän kanssaan Sottinen viilaa tekstiään ja käy läpi sopivia kohtia kommenteilleen. 

Työpäivä alkaa villalle saapumisella, jonka jälkeen tiimi alkaa käymään läpi, mitä illan jaksossa näytetään. Sottinen seisoo leikkaajien takana katselemassa, mitä villassa on tapahtunut ja miettii sitä mukaa omia spiikkejään.

– Sitä mukaa käydään tyynyillä vuoratulla vaatekomerossa äänittelemässä, kun jakso syntyy.

Välillä sanomisia leikkaillaan pois

Sottisen mukaan työ on suhteellisen vapaata, joskin joitakin sanomisia on välillä pehmennelty, tai kokonaan leikattu pois. Niiden sisältöä hän ei halua paljastaa. 

– Välillä nauhoitetaan jotain ja ohjaajan kanssa aletaan miettiä, ettei se heitto ihan tuollainen voi olla. Aika äkkiä oppii editoimaan itseään. 

Mitään televisiossa nähtyä kommenttia Sottinen ei ole katunut. Välillä hän on kuitenkin pohtinut, että jonkin kohdan olisi voinut tehdä paremmin.

– Välillä on ollut hetkiä, että on nähnyt myöhemmin kokonaiskuvan eri tavalla. Silloin on miettinyt, että "ai vitsi tuossa olisi ollut hyvä paikka". 

Love Island Suomi Subilla ja Katsomossa maanantaisin klo 21 ja ti–la klo 22.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja