Kuka oli syyllinen? Liikenneympyrässä sattunut kolari hämmentää netissä: "Aivoihini sattuu"

Australiassa liikenneympyrässä tapahtunut kolari on hämmentänyt sosiaalisen median käyttäjiä. Viranomainen kertoo Yahoo News -uutissivustolle, että liikenneympyröissä liikkuminen hämmentää monesti ajajia.

Facebookissa Dash Can Owners Australia -ryhmässä jaettu video liikenneympyrässä tapahtuneesta kolarista hämmentää autoilijoita netissä. Ingleburnin kaupungissa sattunut törmäys tallentui toisen kolaroineen auton kojelautakameralle.

Jo 150 000 katselukertaa keränneellä videolla näkyy, miten kaksi autoa saapuu lähes rinnakkain vierekkäisillä kaistoilla liikenneympyrään. Molemmat autot kääntyvät ympyrän ensimmäisestä liittymästä vasemmalle, jolloin ne törmäävät kevyesti toisiinsa.

Mutta kumman syy törmäys oli? 

"Olen niin hämmentynyt, että aivoihini sattuu"

Huhtikuussa tapahtunut kolari on lähtenyt viime päivinä elämään sosiaalisessa mediassa. Moni kommentoija on hämmentynyt kysymyksestä, kumman autoilijan syy törmäys oli.

– Olen niin hämmentynyt, että aivoihini sattuu, luonnehti videota Facebookissa kommentoinut Hanadi.

– Minun piti katsoa tämä kolmesti, että ymmärsin, mitä oikein tapahtuu. Punaisen auton kuljettaja oli syyllinen, mutta liikenneympyrän suunnittelu lienee vaikuttanut asiaan, James kirjoittaa.

Kolaroineen punaisen auton kuljettava tosiaan oli syyllinen onnettomuuteen. Moni on kuitenkin osoittanut myötätuntoa ajajaa kohtaan. Liikenneympyrä vaikuttaa sekavalta – katso vaikka itse.


Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Syyllinen paljastuu jo videon alkumetreillä

Punaisen auton kuskin syyllisyys liikenneonnettomuuteen selviää jo videon alkumetreillä. Liikenneympyrään tultaessa vasemmalla kaistalla ajajaa osoitetaan joko kääntymään vasemmalle ensimmäisestä liittymästä tai ajamaan suoraan. Oikealla kaistalla ajajaa neuvotaan ajamaan suoraan tai oikealle.

Oikeaa kaistaa ajanut punainen auto kääntyy kuitenkin ensimmäisestä liittymästä vasemmalle. Seurauksena on törmäys vasemmalla kaistalla ajaneen ja samaan suuntaan kääntyneen auton kanssa.

Australialainen liikenneviranomainen vahvistaa Yahoo Newsille, että punainen auto on syyllinen onnettomuuteen, sillä sen ei olisi sääntöjen mukaan kuulunut kääntyä vasemmalle liikenneympyrästä. Viranomainen muistuttaa, että liikennesääntöjen noudattaminen liikenneympyrässä on hyvin tärkeää, mutta säännöt ovat yksiä eniten väärinymmärretyistä.

Muista ajosäännöt liikenneympyrässä

Liikenneympyrässä on tärkeä hidastaa tai pysähtyä antaakseen tilaa liikenneympyrässä jo olevalle autolle. Kunnon turvaväli on syytä pitää. 

Autoilijan pitää myös huomioida liikenneympyrään johdattavat opasteet tarkasti. Opasteiden havainnointia on syytä jatkaa vielä itse ympyrässäkin, muistuttaa Liikenneturva.

Mikäli kaistaa joutuu vaihtamaan ympyrän sisällä, on kaistaa vaihtava väistämisvelvollinen muihin ympyrässä ajaviin nähden.

Muista myös nämä väistämisvelvollisuudet:

  • ympyrään saapuvien on väistettävä sekä pyöräilijöitä, kävelijöitä ja mopoilijoita että ympyrässä jo olevaa liikennettä
  • ympyrästä poistuvien on väistettävä suojatiellä tai pyörätien jatkeella kulkevia
  • liikenneympyrään saapuvien ajoneuvojen ei tarvitse näyttää suuntamerkkiä
  • ympyrästä poistuvien ajoneuvojen on aina näytettää suuntamerkki oikealle
  • kaistaa vaihdettaessa on näytettävä suuntamerkki

Läheltä piti: Tuliko liikenneympyrä yllätyksenä? 1:00
MTV:n rikostoimittaja oli ajaa kolarin Helsingin Pasilassa. Läheltä piti -tilanne tallentui kojelautakameralle.

Lue myös:

    Uusimmat