"Kuka ihme ajaa Turuntiellä hevosella!" – näin poliisi Tea Vasarainen kuvailee poikkeuksellista takaa-ajoa ja eläimen kiinniottoa vauhdista

3:36
"Ei ilmeisesti jaksanut kävellä enää, halusi lähteä vissiin Vermoon, kun se oli suuntanakin", poliisi Tea Vasarainen kertoo.

Lohjan poliisissa työskentelevällä Tea Vasaraisella oli joulupäivänä hieman erilainen työkeikka, kun hän partiokaverinsa kanssa päätyi ottamaan Turuntiellä juoksevaa hevosta kiinni suoraan auton ikkunasta.

– Katsottiin, että tuleeko sieltä hevonen, kuka ihme ajaa Turuntiellä hevosella? Sitten kun se meni meidän automme ohi, huomasimme että kärryt ovatkin tyhjät, Vasarainen kuvailee.

Vasaraisen mukaan esimerkiksi kesälaitumilta karanneita hevosia joutuu silloin tällöin ottamaan kiinni, mutta koskaan aiemmin hän ei ollut tehnyt sitä liikkuvan auton ikkunasta.

Voit katsoa tilanteen videolta artikkelin alusta.

"Halusi vissiin lähteä Vermoon"

Hevostaustan omaavana ihmisenä Vasarainen ohjeisti pelkääjänpaikalla istuvaa kollegaansa tarttumaan hevosen ohjaksista samalla kun hän ajoi hevosen rinnalla. Vasarainen epäilee, että ravuritaustansa vuoksi hevonen ei liikaa säikkynyt autoja.

Kun hevonen oli pysäytetty, saapui omistajakin pian paikalle. Vasaraisen mukaan omistajan vaimo oli ollut kävelylenkillä hevosen kanssa, mutta ravuri olikin päättänyt pistää juoksuksi, jolloin vaimo oli pudonnut kyydistä.

– Ei ilmeisesti jaksanut kävellä enää, halusi lähteä vissiin Vermoon, kun se oli suuntanakin, Vasarainen kuvailee.

Sekä vaimo että hevonen selvisivät onneksi hurjasta tilanteesta pelkillä mustelmilla ja yhdellä pudonneella hevosenkengällä.

Kuuntele Vasaraisen koko haastattelu poikkeuksellisesta kiinniottotilanteesta artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja