Mainos

Kuivaniemen junaonnettomuuden ratavauriot korjattu

Torstain junaonnettomuudessa vaurioitunut rataosuus Oulun pohjoispuolella Kuivaniemessä on saatu yön aikana osittain korjattua. Korjaustöitä jatketaan vielä tänään.

Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä. Onettomuustutkintakeskus tutkii onnettomuutta tänään paikan päällä ja aikoo myös haastatella kaikkia onnettomuudessa mukana olleita.

Poliisi epäilee onnettomuuden syyksi inhimillistä erehdystä, kertoo MTV3:n aamun TV-uutiset.

Yhden ihmishengen vaatinut ja 20 loukkaantumiseen johtanut junaonnettomuus sattui, kun Kokkolasta Rovaniemelle matkalla ollut pikajuna ja sora-auto törmäsivät Myllykankaan vartioimattomassa tasoristeyksessä torstaina noin kello 11.

Erikoistutkija Reijo Mynttinen Onnettomuustutkintakeskuksesta on todennut, että onnettomuuden syyn selvittäminen saattaa kestää kuukausia.

VR:n liikenteenohjauskeskuksen mukaan aamun ja päivän junaliikenne ohjataan noin 500 metrin pituisen, vaurioituneen rataosuuden läpi 30 kilometrin tuntinopeudella. Seudun tavarajunaliikenne hoidetaan perjantaina poikkeusjärjestelyin.

Ensimmäinen pikajuna ohitti vaurioituneen rataosuuden varhain aamulla. Oulusta lähtenyt pikajuna 61 kulki rataosuuden läpi kello viiden aikaan aamulla.

Junarataa korjattiin koko perjantain vastainen yö. Radan raivaustyöt saatiin päätökseen jo kello yhden jälkeen.

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.