Kuinka usein muut oikeasti harrastavat seksiä? Näin suomalaiset vastasivat

Oletko joskus miettinyt, kuinka usein muut oikeasti harrastavat seksiä? Tuhat suomalaista kattaneen kyselytutkimuksen perusteella päivittäinen seksi on erittäin harvinaista – parisuhteissakin harvinaisempaa kuin täydellinen seksittömyys.

Juuri julkaistu kyselytutkimus, jonka teki IRO Research naisten intiimituote Vagisanin toimeksiannosta, raottaa suomalaisten seksielämää selkein luvuin.

Koko joukosta vain kolme prosenttia ilmoitti harrastavansa seksiä päivittäin. Kaikkiaan naisista 19 prosenttia ja miehistä kymmenen prosenttia kertoi, ettei harrasta seksiä koskaan.

Sen sijaan 20 prosenttia ilmoitti harrastavansa seksiä muutaman kerran viikossa, 30 prosenttia muutaman kerran kuukaudessa ja 32 prosenttia harvemmin kuin kuukausittain. Vastaajista 14 prosenttia kertoi, ettei harrasta seksiä koskaan.

Lähes 40 prosenttia seurustelevista heiluttaa peittoa noin kerran viikossa 

Tuhannesta vastaajasta parisuhteessa oli 70 prosenttia ja sinkkuna 30 prosenttia.

Parisuhteessa olevista seksiä harrasti päivittäin neljä prosenttia, muutaman kerran viikossa 26 prosenttia, muutaman kerran kuukaudessa 38 prosenttia – kenties lauantaisaunan jälkeen – ja harvemmin kuin kuukausittain 25 prosenttia.  

Seksittömiäkin parisuhteita on: seitsemän prosenttia parisuhteessa olevista ei harrastanut seksiä koskaan.

Sinkuista päivittäin pääsi puuhastelemaan kaksi prosenttia, muutaman kerran viikossa neljä prosenttia ja muutaman kerran kuukaudessa 13 prosenttia. Harvemmin kuin kuukausittain seksiä harrasti 49 prosenttia sinkuista. ”Ei koskaan” -vaihtoehdon valitsi 32 prosenttia sinkuista.

Näyttää siis siltä, että noin 80 prosentilla sinkuista seksin harrastaminen on hyvin satunnaista.

Ikäryhmät eroavat

Aktiivisimpia seksin harrastajia näyttävät olevan 35–44-vuotiaat: heistä peräti kahdeksan prosenttia harrastaa seksiä päivittäin ja vain kuusi prosenttia ei koskaan. Samasta ikäryhmästä lähes 60 prosentilla seksi kuuluu elämään joko muutaman kerran viikossa tai muutaman kerran kuukaudessa.

Eniten niitä, jotka eivät harrasta seksiä ollenkaan, on kaikkein nuorimmissa ja vanhimmissa ikäryhmissä: 27 prosenttia 18–24-vuotiaista ja 21 prosenttia 61-vuotiaista ja sitä vanhemmista.

Lähde: Vagisan/IRO Research

Asiantuntija kommentoi: Pitääkö seksiä harrastaa, jos ei huvita?

3:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja