Kuinka tiikerikakku saa raitansa?

Tiikerikakku on suomalaisen kahvipöydän klassikko, ja Leivontanurkassa se on valittu viikon reseptiksi. Kokeile tehdä tiikerikakun modernimpaa versiota, tiikerikuppikakkuja samalla reseptillä.

Tiikerikakkua tehdessä on tärkeää muistaa, että rasva ja munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa heroittua, voit pelastaa sen pienellä määrällä vehnäjauhoja.

Ole huolellinen korppujauhotettaessa vuokaa, jotta kakku irtoaa vuoasta. Kumoa kakku vuoasta ritilälle kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Katso tiikerikakun resepti Leivontanurkasta.Alla olevasta videosta näet, kuinka tiikerikakku saa komeat raitansa. Muista käyttää tummempaan taikinaan vahvaa kaakaojauhoa. Laita ensin vaaleaa taikinaa rengasvuoan pohjalle, sen päälle suklainen raitakerros. Painele ja pyörittele lusikalla kauniita kuvioita taikinaan. Katso vinkit:

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat