Mainos

Kuinka sujuu presidenttiehdokkailta englanti? Huomenta Suomi aloittaa ehdokkaiden aamukahvitentit

Huomenta Suomi on kutsunut kaikki presidenttiehdokkaat aamukahville. Jokaiselle on varattu oma aamu, jolloin keskustellaan niin arvoista, vallasta, johtajuudesta, kuin Suomen tulevaisuudesta.

– Aamutunnelmaan sopii, että keskitymme enemmän henkilöön kuin politiikkaan. Haluamme tuoda esille millaisia ehdokkaat ovat ihmisinä, poliitikon kuoren sisällä, sanoo toimituspäällikkö Jesse Kamras.

Presidenttiehdokkaat Huomenta Suomessa 17. tammikuuta alkaen klo 7.15. Englanninkieliset tentit klo 7.47.

17.1. Paavo Väyrynen

18.1. Sauli Niinistö

19.1. Tuula Haatainen

22.1. Matti Vanhanen

23.1. Laura Huhtasaari

24.1. Pekka Haavisto

25.1. Merja Kyllönen

26.1. Nils Torvalds

Huomenta Suomen vaaliaamuissa presidenttiehdokkaat tentataan myös englanniksi. News Now Finlandin uutispäällikkö, myös mm. BBC:lle työskennellyt David Mac Dougall haastatteli presidenttiehdokkaita englanniksi Huomenta Suomessa jo viime vaaleissa kuusi vuotta sitten. Hän tenttasi niin ikään puoluejohtajia viime eduskuntavaalien yhteydessä.

– Ohjenuorani on, että vieraita pitää grillata kysymyksillä, ei asenteella, toteaa Mac Dougall.

– On kiinnostavaa nähdä, miten Niinistö haastetaan. Suomalaisen demokratian vahvuus näkyy siinä, että vaikka vastaehdokkailla näyttäisi olevan olematon mahdollisuus tulla valituksi, niin he eivät silti kampanjoi puolivillaisesti, sanoo Mac Dougall.

​​​​​​​Juttu jatkuu videon alla.

MTV-kysely paljasti, ketkä ovat vaalien suosikit ja vähiten suosituimmat:

4:26

Presidentin työ on mitä suurimmassa määrin kansainvälistä työtä.

– Mielenkiinnolla odotan miten ehdokkaat pärjäävät, kun viesti pitää saada läpi muulla kuin äidinkielellä, toteaa Mac Dougall.

Huomenta Suomessa selviää, millaisia lähettiläitä presidenttiehdokkaat olisivat Suomelle.

Haavisto rassaa autoa, Torvalds kertoo nyrkkitappeluista

Ehdokasaamuissa kuulemme myös Nuorten Ääni -toimituksen haastatteluja, joissa näemme vähän henkilökohtaisempia tarinoita presidenttiehdokkaista.

– Nuoret ovat saaneet ehdokkaista paljon irti. Haavisto rassaa auton konepellin alla ja Niinistö kertoo, miten hoitaa lapsiperheen arjen, kun pienokainen syntyy. Torvalds paljastaa, millainen nyrkkitappelija oli nuorena ja Huhtasaari millaisessa lintukodossa kasvoi aikuiseksi, iloitsee vastaava tuottaja Tanja Huutonen.

Nuorten ääni -toimitus on Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden tukema ryhmä, joka tuo nuorten näkökulmia esille mediassa.

9:31

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.