Kuinka oopperatähdeltä sujuvat erilaiset laulutyylit? Angelika Klas näytti äänensä voiman suorassa lähetyksessä

Kuinka oopperatähti selviää erilaisista laulutyyleistä? Angelika Klas antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa näytteitä taidoistaan 2:29

Kansainvälinen oopperatähti Angelika Klas ei ole koskaan mahtunut muotteihin, vaan laulaa oopperan lisäksi muun muassa musikaaleissa sekä kamarimusiikkikokoonpanoissa. Häneltä luonnistuvat myös jazz, iskelmä ja tango. Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut oopperatähti antoi laulunäytteitä erilaisista tyylilajeista.

Oopperatähti Angelika Klas on tuttu sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä lavoilta. Hän on esiintynyt muun muassa Savonlinnan oopperajuhlilla, Suomen Kansallisoopperassa sekä laajasti ulkomailla, esimerkiksi Britanniassa, Ranskassa ja Espanjassa. 

Tänä keväänä hänen 25-vuotista uraansa juhlistetaan kolmen konsertin sarjalla. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut oopperatähti kertoo rakastavansa yhä laulamista ja olevansa tällä hetkellä ”kultaisessa iässään”, eli parhaassa laulullisessa iässä.

– Minusta tuntuu, että kaikkien opiskeluvuosien ja kokemusten jälkeen olen löytänyt jonkinlaisen tasapainon tekniikan ja tulkinnan välillä. Kun päässäni syttyy ajatus, miten haluan jonkin asian kertoa äänelläni, niin ääneni tottelee minua, hän sanoo. 

Klasin mukaan jokaisen ääni on parhaimmillaan eri aikoina, hänen henkilökohtainen parhaansa on käynnissä nyt. 

– Itse koen, että ääneni on alkanut nyt löytää sitä oikeaa uomaa ja ohjelmistoa. Siihen on tullut voimaa, tummuutta ja metallisuutta. 

Oopperan lisäksi Klas laulaa muun muassa musikaaleissa sekä kamarimusiikkikokoonpanoissa. Häneltä luonnistuu laulutyylien vaihtaminenkin: esimerkiksi tango on yksi hänen suurista intohimoistaan klassisen musiikin lisäksi. 

– Rakastan laulamista. Ehkä joskus se vähän väsyttää, enkä jaksa lähteä treenaamaan, mutta kyllä siitä treenaamisesta ja laulamisesta pitää nauttia, vaikkei olisi siellä lavalla. 

– Sitä pitää koko ajan harjoitella, se on ihan kuin kuntosalilla käymistä. Totta kai on myös huonoja päiviä ja silloin on parempi olla laulamatta, mutta silloin kun se sujuu, niin kyllä minä nautin. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Kuinka oopperatähdeltä sujuvat eri laulutyylit? Katso laulunäyte artikkelin yllä olevalta videolta!
Monipuolinen laulaja Angelika Klas kertoo, miksi oopperatähti voi laulaa myös tangoa 17:35

Mistä Angelika Klasin ura lähti oikein liikkeelle? Entä kuinka hän pitää äänestään huolta? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat