Mainos

Tämä uusi Android-puhelin on kuin iPhone – mutta sirompi

Kiinalainen Oppo on esitellyt kaksi uutta Android-puhelinta, joiden ulkonäkö, käyttöliittymä ja jopa mainoskuvat tuovat hämmentävän paljon mieleen Applen iPhonet. Ominaisuuksiltaan uutuudet R9 ja R9 Plus ovat keskikastin Android-laitteita.

Vaikka vain toinen Oppon uutuuksista kantaa Plus-mallinimeä, ei kumpikaan laitteista ole varsinaisesti pieni. R9 on varustettu 5,5-tuumaisella näytöllä, kun taas R9 Plus peräti kuusituumaisella näytöllä. Laitteet ovat silti kohtuullisen siroja, ja Oppo hehkuttaakin niiden kapeita näytön kehyksiä. R9:ssä kehys on vain 1,66 millimetriä leveä, ja Plus-mallissakin vain 1,76 millimetriä. Lisäksi laitteet ovat kohtuullisen ohuita, sillä R9 on vain 6,6 millimetriä paksu.

Etukamera molemmissa malleissa on varustettu peräti 16 megapikselin kennolla ja isohkolla f/2,0 aukolla. Hieman yllättäen R9:n takakamera on varustettu vain 13 megapikselin kennolla, mutta R9 Plussassa myös takakamera ottaa 16 megapikselin kuvia.

Järjestelmäpiiri pienemmässä R9:ssä on MediaTekin Helio P10, isomman käyttäessä Qualcomm Snapdragon 652 -piiriä. RAM-muistia on neljä gigatavua kumpaisessakin, ja molemmat ovat saatavilla 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Plus-mallista on tarjolla myös 128 gigatavun versio.

Sormenjälkitunnistin molemmista Oppon uutuuksista löytyy kotinäppäimeen piilotettuna, ja käyttöjärjestelmänä on Android 5.1.1 Lollipopiin pohjautuva Oppon ColorOS, joka on lainannut ulkonäköä reilusti Applen iOS:ltä.

Hintaa Oppo R9:llä on Kiinassa 2799 juania (noin 385 euroa) ja R9 Plussalla 3299 juania (noin 455 euroa).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.