Kubica otti Alfa Romeosta kaiken irti, Hamilton ahkeroi hurjan urakan – Bottas ja Räikkönen iltapäiväksi radalle

Miksi Mercedeksen ratti-innovaatio kielletään vuoden 2021 säännöissä? F1-asiantuntijat kertovat formulamaailman viimeisimmät käänteet 5:07
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen keskustelevat Mercedeksen suorituksesta ja Ferrarin piilottelusta talvitestien avausviikolla.

Alfa Romeon testikuljettaja Robert Kubica hoiteli tallinsa ajovastuuta toisen F1-testiviikon ensimmäisenä aamuna.

Kubican pehmeimmällä rengasseoksella ja kevyellä bensakuormalla tekemä 1:16,942 oli aamun nopein ja samalla koko testien kolmanneksi nopein kierrosaika.

Teknisistä ongelmista kärsineet Red Bullin Alexander Albon ja AlphaTaurin Pierre Gasly pääsivät tositoimiin vasta aamupäivän viimeisellä ajotunnilla. Gasly oli kaksikosta niukasti nopeampi, ja hänen paras vetonsa riitti aamun toiseksi nopeimpaan aikaan 1:17,540. Gaslylla oli allaan toiseksi pehmein, C4-kumi. Sadasosan Gaslylle hävinnyt Albon teki aikansa C2-renkaalla.

Lewis Hamilton latasi tauluun aamun kovimman kierrosmäärän (89) ja kellotti siinä sivussa Mercedeksellään neljänneksi nopeimman kierrosajan, joka syntyi Albonin tavoin toiseksi kovimmalla rengasseoksella.

Ferrarin Sebastian Vettelin testijakso keskeytyi aamulla lyhyeksi toviksi, kun saksalaiskuljettaja lipsautti leveäksi kahdeksannessa mutkassa ja pyörähti. Vettelille kertyi 84 kierrosta, ja hänen paras noteerauksensa oli C3-renkaalla tehty 1:18,113.

Testipäivä jatkuu lounastauon jälkeen Suomen aikaa kello 15. Alfa Romeolla ajovuorossa on Kimi Räikkönen, Mercedeksellä Valtteri Bottas.

Lue myös:

    Uusimmat