KSML: Vesipula uhkaa Petäjävedellä – suurin vedenottamo pois käytöstä: "Kuntalaisten vedenkäytön tulee puolittua, jotta jäljellä olevat vedenottamot eivät kuivu"

Petäjäveden asukkaita kehotetaan säännöstelemään veden käyttöä. Ellei näin toimita, vesi voi loppua kokonaan, kertoo Keskisuomalainen.

Suurin vedenottamo on jouduttu ottamaan pois käytöstä, kun tiistain rankkasateiden seurauksena yhteen Petäjäveden kolmesta vedenottamosta pääsi epäpuhtauksia todennäköisesti maaperästä, ja ottamon käyttö keskeytettiin.

– Kuntalaisten vedenkäytön tulee puolittua, jotta jäljellä olevat vedenottamot eivät kuivu. Tällöin vesi loppuisi kokonaan, sanoo Petäjäveden tekninen johtaja Matti Varis Keskisuomalaiselle.

– Kahden jäljellä olevan vedenottamon vesi ei riitä, mikäli vettä käytetään yhtä paljon kuin ennenkin. Toivomme, että petäjävetiset rajoittavat toistaiseksi pesuvedenkäyttöä ja hakevat juoma- ja ruokaveden jakelupisteistä, Varis jatkaa.

Petäjäveden kunta järjestää torstai-iltapäivästä alkaen varavedenjakelua kolmessa pisteessä. Keskisuomalainen on julkaissut kartan, joissa vedenjakelupisteitä on.

Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio vaatii jokaiselta kuntalaiselta osallistumista vedensäästötalkoisiin.

– Tilanteen kestoa on tällä hetkellä vaikea arvioida, sillä siihen vaikuttaa pohjaveden kertymisnopeus. Seuraamme kaivojen tilannetta jatkuvasti ja pyrimme pitämään kuntalaiset ajan tasalla tekstiviestitse, somen ja verkkosivujemme välityksellä, Vainio sanoo Keskisuomalaiselle.

Vesitilanne Petäjävedellä on muutenkin käynyt haastavaksi pitkän kuivuusjakson myötä, kun pohjavesien pinta on laskenut Keski-Suomessa.

 

Lue myös:

    Uusimmat