Mainos

KSML: Vähittäiskauppa haluaisi luopua oluenmyynnin aikarajoista

Päivittäistavarakauppa ry vaatii, että alkoholin vähittäismyynti vapautetaan aikarajoista.

Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo Keskisuomalaisessa, että olisi nykypäivää, jos kaupat saisivat myydä alkoholia aukioloaikojensa mukaan. Tällä hetkellä esimerkiksi kaupat ja kioskit saavat myydä yli 2,8 tilavuusprosentin alkoholijuomia vain kello 9–21.

Päivittäistavarakaupan vähimmäisvaatimus on, että oluiden, siidereiden ja lonkeroiden myynti sallitaan jo aamuseitsemältä. Luoto sanoo lehdelle, että aikarajat voitaisiin poistaa alkoholilain kokonaisuudistuksessa.

Vähittäiskaupan toimitusjohtaja haluaisi helpottaa aikarajojen poistamisella ostamista.

– Esimerkiksi ruokaostoksensa heti aamusta tekevä joutuu jättämään nolona saunaoluensa kassalle vain sen takia, että kello ei ole yhdeksää.

Luodon mielestä myynnin aikarajoista luopuminen tai edes joustaminen ei välttämättä lisäisi alkoholiongelmia, sillä tiukka ikärajavalvonta säilyy.

Hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo Keskisuomalaisessa, että aikarajoen minkäänlainen muuttaminen ei ole hyvä asia. Tuomisen mukaan vuonna 2007 myyntiaikoja oli pakko rajoittaa kasvaneen kulutuksen vuoksi. Aamumyynnin kieltäminen myös vähentää hänen mukaansa esimerkiksi krapularyyppyjen mahdollisuutta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Esa Österberg puolestaan sanoo, että aikarajojen löysentämisellä ei ole suurta kansantaloudellista merkitystä, mutta kansanterveydellisesti myyntiaikojen rajoitus on erittäin merkittävä.

Österberg muistuttaa, että esimerkiksi Virossa alkoholin myynti alkaa vasta aamu kymmeneltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.