Mainos

KSML: Onko lähihoitajasi pätevä? Uusi palvelu kertoo sosiaalihuollon ammattilaisen pätevyyden

Pian avattavasta Suosikki-rekisteristä jokainen pääsee tarkistamaan, onko häntä hoitavalla henkilöllä tarvittava pätevyys, kertoo Keskisuomalainen.

Sosiaalihuollon ammattihenkilöstön pätevyys tulee tarkistettavaksi samanlaiseen rekisteriin, kuin terveydenhuollon ammattihenkilöt listaavaan Terhikki-rekisteriin.

Palvelu on teknisesti valmis ja se on tarkoitus avata parin viikon kuluttua.

Suosikkiin rekisteröityvät sekä laillistetut että nimikesuojatut sosiaalihuollon ammattihenkilöt. Laillistettuja ammattinimikkeitä ovat sosiaalityöntekijä, sosionomi ja geronomi ja nimikesuojattuja ammatteja lähihoitaja, kodinhoitaja ja kehitysvammaistenhoitaja. Ilman Suosikki-rekisteriin kuulumista noilla nimikkeillä ei enää voi työskennellä.

Rekisterin avulla on tarkoitus mahdollistaa, että kuka tahansa voi tarkistaa henkilöltä löytyvän vaadittu koulutus. Lisäksi tarkoituksena on helpottaa muiden sosiaalihuollon ammattiryhmien rekrytointia.

Sosiaalihuollon puolella ei ole paljastunut samankaltaisia ”valeammattilaisia” kuin terveydenhuollossa, ainakaan vielä. On kuitenkin yleisesti tiedossa, että kaikki sosiaalihuollon tehtäviin palkatut henkilöt eivät ole päteviä. Jatkossa he eivät voi siis työskennellä rekisteröintiä edellyttävillä nimikkeillä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.