KSML: Facebook ei aio poistaa Stubbin "tapposivua"

Facebookin ylläpito ei aio poistaa Tappakaa Alexander Stubb -ryhmää, kertoo Keskisuomalainen.

Suomen valtioneuvoston turvallisuudesta vastaava osasto on ollut lehden mukaan yhteydessä asiasta Facebookin ylläpitoon.   
Ylläpidon mukaan ryhmä ei riko palvelun yhteisönormeja, joten sitä ei tarvitse poistaa. Yhteisönormien mukaan palvelussa voi ilmiantaa vain etniseen taustaan, uskontoon, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, vammaisuuteen tai sairauteen kohdistuvan vihapuheen, mutta ei yksittäiseen ihmiseen kohdistuvaa.  

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Jari Ylitalo ei kerro lehdelle suoraan, uskooko hän valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kotiin tehdyn ilkivallan ja Facebookin ryhmän liittyvän toisiinsa.   

– On irrallisia tapauksia ja tapauksia, jotka saattavat linkittyä toisiinsa. Näitä joudutaan aina tapaus kerrallaan käsittelemään ja arvioimaan, mistä on kyse. Meillä on sitä varten hyvä viranomaisyhteistyö tukena, Ylitalo sanoo.   

Ryhmä on ollut olemassa lähes vuoden ja se on ollut valtioneuvoston tiedossa jo aikaisemmin. Valtioneuvosto harkitsee uutta yhteydenottoa Facebookiin ryhmän poistamiseksi.  

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi lehdelle, että pitää ryhmää ja sen keskustelua rikokseen yllyttämisenä.   

– Tällaiset törkeydet pitää ehdottomasti poistaa. Tuo on rikokseen yllyttämistä, eikä sitä hyväksytä, Soini kommentoi.  
Soinin mukaan ryhmästä täytyy olla seurauksia sekä yhtiölle että sivuston perustajille.  

Lue myös:

    Uusimmat