Kryptohuijauksesta syytetty välittäjä Bankman-Fried vapautettiin 250 miljoonan takuita vastaan

Yhdysvalloissa kryptovaluuttaan liittyvästä petosvyyhdistä syytetty, kryptovälittäjä FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried on vapautettu odottamaan oikeudenkäyntiään 250 miljoonan dollarin takuita vastaan.

Bankman-Fried luovutettiin torstain vastaisena yönä Suomen aikaa asuinmaastaan Bahamalta Yhdysvaltoihin. Bankman-Friedin täytyy asua oikeudenkäyntiä odottaessaan vanhempiensa kotona Kalifornian Palo Altossa.

Ennen romahdustaan yli 30 miljardin dollarin arvoisiksi katsottujen FTX:n ja sisaryhtiö Alameda Researchin perustaja on sanonut tuoreeltaan tilillään olevan enää 100  000 dollaria. Bankman-Friedin vanhempien talo on osa takuuta.

Talousmedia Bloombergin mukaan takuusumma on Yhdysvaltain historian suurimpia, mutta tämä ei tarkoita, että Bankman-Fried joutuisi todellisuudessa kaivamaan kuvetta koko summan edestä.

Bankman-Friedin vanhempien talon markkina-arvo on Bloombergin mukaan tuskin lähelläkään koko summaa, ja usein takuusopimuksissa kiinnitetyn omaisuuden arvo vastaakin vain noin kymmenesosaa paperille kirjoitetusta summasta. Summan tarkoituksena on toimia pelotteena takuuehtojen rikkomista vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat