Keuhkosairautta poteva Mette-Marit huolestutti kansan somehiljaisuudellaan – norjalaiset huokaisivat helpotuksesta nähtyään iloiset karanteenikuvat

1:54
Tämä kaikki sinun täytyy tietää koronaviruksesta

Kroonista keuhkosairautta poteva kruununprinsessa Mette-Marit sai norjalaiset huolestumaan voinnistaan pidettyään muutaman viikon somehiljaisuutta koronakriisin keskellä.

Kruununprinsessa Mette-Maritin terveys on huolestuttanut Norjassa koronapandemian takia, sillä prinsessan on tiedotettu kärsivän kroonisesta keuhkosairaudesta ja hän kuuluu näin ollen koronaviruksen riskiryhmään.

Vaikka kuninkaalliset ovat peruneet edustustehtävänsä ja kruununprinssi Haakon kertoi aiemmin vaimonsa toimivan rajoitusten suhteen kuten kaikki muutkin, lisäsi norjalaisten huolta se, ettei kruununprinsessa päivittänyt Instagram-tiliään moneen viikkoon.

Tuoreet kuvat laskettelurinteestä kuitenkin paljastavat huojentavan uutisen: Mette-Marit on kunnossa.

Voit selata kuvia niiden päällä olevista nuolista.

– Pääsin huipulle! kruununprinsessa iloitsi Instagram-päivityksessään, johon hän oli valinnut useita kuvia lasketteluretkeltä.

Kuvissa näkyvät niin kruununprinssi Haakon kuin pariskunnan 16-vuotias tytär prinsessa Ingrid Alexandra

Mökkeily kotikunnan ulkopuolella on Norjassa kielletty koronapandemian takia, mutta kuvatekstissä Mette-Marit iloitseekin siitä, että perhe viettää pääsiäisen Oslossa, missä riittää niin ikään komeita rinteitä ja maisemia.

– Muistakaa pitää kahden metrin väli muihin kuin asuinkumppaneihinne, kruununprinsessa vielä muistutteli.

Mette-Marit julkaisi ensimmäiset kuvat karanteenista kuitenkin jo maaliskuun puolella – ilmeisesti rauhoitellakseen kansalaisia. Hän kertoi parin työskentelevän vain kotoaan käsin.

Voit selata kuvia niiden päällä olevista nuolista.

– Haakon, lapset ja minä lähetämme monia hyviä ajatuksia jokaiselle, joka pitää rattaat pyörimässä päivästä toiseen. Ylimääräiset terveiset myös sinulle, joka tunnet olosi yksinäiseksi nyt. Ja kaikille, jotka ovat sairastuneet, kruununprinsessa toivotteli.

Norjalaislehti Se og hørin kuninkaallisasiantuntija Anders Johan Stavseng kertoo, että kruununprinsessan kuvat ja terveiset saivat norjalaiset huokaisemaan helpotuksesta.

–Kansa on tottunut siihen, että Haakon edustaa useammin, mutta nyt Mette-Marit pysytteli poissa julkisuudesta poikkeuksellisen pitkään, Stavseng kommentoi ruotsalaiselle Svensk Damtidningille.

–Mette-Marit on hyvin pidetty norjalaisten keskuudessa, joten monet ovat ajatelleet häntä koronakriisin yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja