Mainos

Kruununprinsessa Victorian häämatkasta kohu – 100 000 euron yksityislento veroparatiisiin rekisteröidyllä koneella

SVT:n mukaan Victoria ja Daniel saivat lentomatkan häälahjaksi vuonna 2010 kuningasperheen ystäväpiiriin kuuluneelta ruotsalaiselta liikemieheltä.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat joutuneet keskelle kohua. Kesäkuussa 2010 avioitunut pari sai kuningasperheen ystäväpiiriin kuuluvalta liikemies Bertil Hultilta häälahjaksi lentomatkan yksityiskoneella.

Lentomatkan hinnaksi on arvioitu julkisuudessa yli 100 000 euroa. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan Hultin yksityislentokone oli rekisteröity niin sanottuun postilaatikkoyhtiöön Bermudan veroparatiisiin.

Polynesian saarivaltioon kuuluvalle Tahitin saarelle tehdyllä häämatkallaan Victoria ja Daniel lainasivat myös Hultin huvijahtia, joka on myös rekisteröity samaan postilaatikkoyhtiöön.

Artikkelin mukaan Hultilla on kaikkiaan 25 yhtiötä veroparatiiseissa.

Ruotsin hovin tiedottaja Margaretha Torgrenin mukaan hovilla ei ollut asiasta aavistustakaan. SVT:n mukaan myös Ruotsin kuningaspari on matkustanut Bertil Hultin yksityislentokoneella monia kertoja, viimeksi viime kesänä Moskovaan Hultin järjestämiin juhliin.

– On hyvä, että ihmisten taloudellisia toimia tutkitaan, ehdottomasti. Mutta hovilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Bertil Hult on kuningasperheen ystävä eikä hänen toimiaan ole ollut mitään syytä tutkia, Thorgren toteaa SVT:lle.

Aiheesta nousi kohu jo kruununprinsessaparin häämatkan yhteydessä. Tuoreet tiedot ovat peräisin veroparatiisipalveluita tarjoavan Appleby-yrityksen Paratiisipaperit-nimisestä tietovuodosta.

SVT:n artikkeli on luettavissa täällä. Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Katso alla hiljattain Huomenta Suomessa nähty veroparatiiseja käsittelevä keskustelu.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.