KRP:n päällikkö Lardot: Äärioikeistoverkostoon liittyvä rikosepäily on huolestuttava – ryhmän jäljille päästiin toisen rikostutkinnan avulla

MTV:n tiedot: Poliisi tutkii äärioikeistoon liittyvää vakavan rikoksen valmistelua, kohteena mahdollisesti muun muassa sisäministeri Ohisalo – näin KRP kommentoi 3:27
MTV Uutiset Live: Näin Keskusrikospoliisin päällikkö kommentoi rikosepäilyä.

Keskusrikospoliisi tutkii henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua, joka liittyy äärioikeistolaiseen verkostoon. Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardotin mukaan rikosepäily on huolestuttava.

MTV:n tietojen mukaan epäillyn rikoksen kohteina olisivat olleet valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja sisäministeri Maria Ohisalo.

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot kertoo MTV:lle, että äärioikeistoverkoston jäljille päästiin toisen rikoksen tutkinnan kautta. Hän ei kuitenkaan halua tarkentaa, mikä rikos johti tutkinnan jäljille.

– Meillä on tutkinnassa rikoskokonaisuus, joka liittyy äärioikeistolaisuuteen. Siinä me tutkimme muun muassa ampuma-aserikoksia ja vastaavia. Mukana on myös törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu, Lardot kertoo.

Lardot pitää rikosepäilyä huolestuttavana. Tällä hetkellä selvitetään tarkasti, miten laaja verkosto on ja millaista rikollista toimintaa siihen liittyy.

– Se on huolestuttavaa ja se on keskeinen syy, miksi me huolellisesti kaikki kivet kääntäen tutkimme tätä asiaa yhdessä muun muassa suojelupoliisin kanssa.

Sisäministeriin ja valtakunnansyyttäjään ei tällä hetkellä kohdistu KRP:n mukaan konkreettista uhkaa.

Lue myös:

    Uusimmat